Stort oppmøte på innvielsen av Marius Müllers plass

Imponerende fremmøte når «Marius Müllers plass» ble avduket på Manglerud lørdag formiddag.

Anne Lindboe drar sløret av skiltet og innvier Marius Müllers plass
Anne Lindboe innledet ordførertilværelsen med innvielsen av Marius Müllers plass på Manglerud.

Gitarist og låtskriver Marius Müller ble hedret når han fikk egen plass oppkalt etter seg i en storslått markering utenfor Manglerud bad og aktivitetshus. Müller vokste opp på Manglerud og var aktiv i nærmiljøet hvor han startet sin karriere allerede som 16 åring. I løpet av 80-tallet ble han raskt en av de mest innflytelsesrike figurene innen norsk rock, før han gikk bort i en bilulykke i 1999.

På Facebook-arrangementet var det 124 som hadde haket av for «skal», men det faktiske oppmøte viste seg å være langt sterkere. Journalen anslår bortimot det dobbelte møtte i det noe gråbetonte været lørdag.

Oslos ferske ordfører, Anne Lindboe, var på plass på et av sine første offisielle oppdrag, og fikk æren av å trekke sløret av skiltet. Dermed var «Marius Müllers plass» et faktum. Innvielsens ble feiret med taler, sanger og historier om Müllers tidlige liv på Manglerud. Det hele ble avsluttet med Müller største hit «den du veit», som munnet ut i høylytt allsang på nye Marius Müllers plass.

Folkemengde på Manglerud
Mange Manglerudbeboere tok turen for å hedre Marius Müller. Foto: Even Rugelsjøen Jørstad

– Betydd mye

Kari Mette Mølmshaug var en av mange Manglerudbeboerne som trosset det kjølige høstværet. Kari forteller at hun selv har kjent til Müller siden hun var ung.

– Jeg gikk i parallellklasse med Müller på skolen. Musikken hans har betydd mye for meg, sammen med blant annet Trond Granlund, uttaler hun.

Kari Mette Mølmshaug på avdukingen av Marius Müllers plass
Kari Mette Mølmshaug er en stor fan av Marius Müller. Foto: Even Rugelsjøen Jørstad

Selv syntes hun det ble et bra arrangementet.

– Jeg synes det ble en veldig fin og verdig markering - kjempebra, legger hun til.

Bedre enn forventet

Trude Lines og Vegard Lovå satt i arrangementskomiteen. De var veldig fornøyde med hvordan innvielsen utartet seg.

– Det ble veldig mye bedre enn jeg trodde på forhånd. òg gøy at så mange folk møte opp, uttaler Lines.

Lines kan sies å være over gjennomsnittlig interessert i Müller. Til daglig driver hun en facebook-side dedikert til Müllers liv. Siden har 59.000 følgere i skrivende stund.

– Müller slo igjennom mens jeg var russ. Jeg hørte han for første gang på radiokanalen Europatoppen og fikk en WOW-opplevelse.

Vegard Løvå var en av initiativtakerne for å få plassen navngitt etter Müller.

– Marius gikk på skolen som i sin tid lå her hvor dagens bad og aktivitetshus ligger, forteller han. Han var veldig aktiv i musikkmiljøet og begynte å spille i bomberommet på en blokk rett borte i høgget her. Det var helt på sin plass at Müller fikk plassen oppkalt etter seg, avslutter han.

Vegard Lovå og Trude Lines på avdukingen av Marius Müllers plass
Vegard Lovå og Trude Lines var veldig fornøyd med oppmøte. Foto: Even Rugelsjøen Jørstad

 

Stikkord