Manchester United stenger spillernes Facebook-profiler

Spillerne nektes personlige profiler hos sosiale nettverk.

Manchester United publiserte fredag en melding på hjemmesidene sine om at ingen av klubbens spillere har personlige profiler hos sosiale nettverkssider som Facebook og Twitter:

- Klubben ønsker å gjøre det klart at ingen av Manchester Uniteds spillere har personlige profiler hos sosiale nettverkssider. Fans som kommer over sider som hevdes å være skrevet av United-spillere bes være ekstremt skeptiske. Alle offisielle nyheter som omhandler Manchester United eller klubbens spillere blir publisert via ManUtd.com, skriver klubben i meldingen.

Stenger profiler

I meldingen står det imidlertid ingenting om det faktum at flere av Manchester Uniteds spillere tidligere hadde profiler hos sosiale nettverk som Facebook og Twitter. Nå har Twitter-profilene til Wayne Rooney, Darren Fletcher og Ryan Giggs blitt fjernet, mens alt innhold har blitt slettet fra Giggs' Facebook-profil.

En av grunnene til at Manchester United ønsker å hindre spillerne sine i å være aktive brukere av sosiale medier er at det kan føre til uønskede konflikter dersom en spiller skriver noe kontroversielt.

Twitter på godt og vondt

Liverpool-spiller Ryan Babels brukte nylig sin Twitter-konto  til å uttrykke frustrasjon. Da han ble vraket fra kamptroppen mot Stoke lørdag, gikk det hardt utover manager Benitez på Twitter. Benitez svarte med å stemple twitringen som uprofesjonell.

En annen spiller som har blitt kjent for sin flittige bruk av Twitter er Sunderlands angriper Darren Bent. Hans Twitter-profil følges av over 30 000 tilhengere, og spissen har til og med Twitter-brukernavnet sitt og Twitter-logoen sin på fotballskoene.

Det blir nok ingen Twitter-logo på Wayne Rooneys sko med det første.

 

Stikkord