– Fortjener nesten ikke å ta medalje

Vålerenga-trener Martin Andresen var dønn ærlig etter det skuffende 1-2-tapet mot Fredrikstad.

– Vi har spilt to dårlige kamper på rad. Aalesund og Fredrikstad er lag vi burde slå, og med de to tapene fortjener vi nesten ikke å ta medalje, sier Vålerenga-trener Martin Andresen.

Statistikken røk

Også spillerene var langt nede etter tapet 31. oktober, som for øvrig er Vålerengas første hjemmetap for Fredrikstad på 36 år. I tillegg til at den imponerende hjemmestatistikken mot hvittrøyene røk, glapp trolig også sølvmedaljen.  

– Det er veldig dårlig av oss å tape denne kampen når vi er så nær en sølvmedalje. Nå må vi i hvert fall vinne de to siste kampene for å ha en sjanse, sier Veigar Páll Gunnarsson.

I og med at både Tromsø og Rosenborg ikke maktet å ta tre poeng i helgens kamper, hadde Vålerenga mandag kveld en god sjanse til å befeste sin posisjon i toppen av tabellen. Men bunnlaget Fredrikstad ville det altså annerledes på Ullevaal Stadion. Det betyr at Vålerenga forblir på sjetteplass - tre poeng bak Tromsø som innehar sølvplassen.

Dalende kurve

Martin Andresen forteller at blåtrøyene har hatt en dalende kurve, men selv vet han ikke helt årsaken.

Gunnarsson har, i motsetning til Vålerengas trenerteam, en mening om hvorfor de siste resultatene har gått imot Oslo-laget. Det er nemlig blitt skrevet utallige spaltemeter om Páll Gunnarssons omdiskuterte overgang fra Stabæk til Vålerenga, og spissen tror at det utenomsportslige kan ha hatt en innvirkning på lagets prestasjoner.

– I tillegg kan det være at vi er ganske slitne etter en lang sesong, sier islendingen.

– Har underprestert

Det ble en jevn kamp på Ullevaal, men bortelaget var hakket vassere i angrepsspillet. Etter 23 minutter banket Hans Erik Ramberg ballen i mål via Kristoffer Hæstad og tverrliggeren, men hjemmelaget svarte drøye ti minutter senere med Morten Berre.

I annenomgang satte tidligere Vålerenga-spiller Etzaz Hussain ballen i mål bak hjemmelagets keeper Lars Hirschfeld etter 61 minutter. Et slurvete hjemmelag greide imidlertid aldri å svare tross flere offensive bytter.

– Vi sliter med å sette press på Fredrikstad i denne kampen, sier Martin Andresen.

– Vi har underprestert og er rett og slett ikke gode nok om dagen, legger han til.

Vålerenga møter tøff motstand i de to siste seriekampene. Først venter Strømsgodset borte, før Stabæk gjester Ullevaal i siste serierunde 27. november.

   

 

Stikkord