Landslag møtes i ny superliga

UEFA har bestemt at det skal innføres landslagsliga i fotball fra 2018.

Den nye landslagsligaen kan øke Norges EM-sjanser. Her fra en kamp mellom Norge-Hellas på Ullevål i 2012. Foto: Sjur Gausemel Stølen

Torsdag ble det klart at det innføres seriespill for fotballandslag fra og med 2018. Det skriver TV 2.

Alle de 54 medlemslandene i UEFA stemte for innføringen av landslagsligaen, og alle landene får delta i serien. Det vil bli opp- og nedrykk mellom divisjonene. Sannsynligvis blir det tre eller fire divisjoner, som deles inn i mindre grupper på tre eller fire lag. Men det enedelige formatet på den nye turneringsformen er ennå ikke bestemt.

Uefa-koeffisienten vil avgjøre hvilke lag som havner hvilke divisjoner. Norge ligger ranket som nummer 24 i Europa på denne listen, og vil dermed spille i 2. eller 3.divisjon.

Fire lag vil kvalifisere seg til EM i 2020 gjennom den nye nasjonsligaen. Det skal likevel fortsatt være kvalifisering til europamesterskapene.

– 20 lag vil kvalifisere seg for EM i 2020, som skal spilles i 13 byer rundt om i Europa. Det gjør at fire plasser er ledig. De vil bli gitt til fire lag fra nasjonsligaen som ikke har kvalifisert seg gjennom EM-kvalifiseringen, sier UEFAs generalsekretær Gianni Infantino til TV 2 torsdag.

Generalsekretær i NFF, Kjetil Siem, sier til TV 2 at han tror det nye seriespillet vil øke Norges sjanser til å kvalifisere seg til et EM.

Stikkord