– Aldeles briljant reaksjon fra Alves

Gary Lineker roser Barcelona-spiller Dani Alves (30) for måten han reagerte på da han søndag fikk kastet en banan etter seg.

Dani Alves (t.v) fikk en banan kastet etter seg i søndagens oppgjør. Her fra en duell med Cristiano Ronaldo. Foto: Marc Puig i Perez/flickr

I oppgjøret mot Villarreal fikk den brasilianske backen kastet en banan etter seg fra en hjemmesupporter, et kast som trolig var rasistisk motivert. Men Barcelona-stjernen svarte på sporty vis med å spise bananen. Det har fått fotballfolk verden rundt til å finne frem lovordene.

– Alves løser det på eksemplarisk vis, sier redaktør i fotballbladet Josimar, Frode de la Costa Lien til Aftenposten.

Irritert Veland

Også Cmore-ekspert Petter Veland lot seg imponere over hvordan 30-åringen reagerte i kampens hete.

– Dette er det beste og verste med fotball i en og samme hendelse. Jeg blir så sinna inne i meg når noen setter laget sitt i et skammelig lys på den måten, sier Veland.

Også tidligere storspiller Gary Lineker har lagt merke til situasjonen med Alves.

– Aldeles briljant reaksjon fra Alves. Svar rasistene med komplett forakt, skriver den engelske legenden på twitter.

– Må le

Hovedpersonen selv, Dani Alves, tok bladet fra munnen etter gårsdagens kamp. Selv om reaksjonen hans var av det humoristiske slaget, var han ikke spesielt imponert over Villarreal-supporterens oppførsel.

– Jeg har vært i Spania i 11 år, og i 11 år har det vært det samme. Du må le av disse tilbakestående menneskene, sa Barcelona-profilen.

– Vi får ikke endret på det, så du må nesten ta det som en vits og le av dem, oppsummerte 30-åringen.

 

Se klippet her:

 

Stikkord