Er Messi tidenes beste fotballspiller?

Det spørsmålet stilles på Litteraturhuset fredag. Arne Scheie er ikke i tvil om at du bør ta turen, og arrangementansvarlig ber deg være rask.

Lionel Messi jubler for nok en scoring. Foto: L.S. Salas/Flickr

Den autoriserte biografen om Lionel Messi, med den spanske fotballeksperten Guillem Balague som forfatter, er nå også publisert på norsk.

I anledning den norske publiseringen arrangerer fotballtidsskriftet Josimar debatt på Litteraturhuset denne fredagen, og det er duket for den fremste debatten i fotballverdenen: Hvem er tidenes beste fotballspiller?

Forfatter Balague skal være deltaker, sammen med sportsjournalistene Arne Scheie og Petter Veland.

Mens Scheie har vært et kjent fjes siden han begynte å kommentere tippekamper og den tysk-østerrikske hoppuka for drøyt 42 år siden, har Veland blitt mannen hele Norge henvender seg til når det gjelder spansk fotball.

– Skaff deg billetter tidlig

Håvard Melnæs, arrangementansvarlig i Josimar, er ikke i tvil om at det vil være verdt pengene å ta turen til Litteraturhuset fredag.

– Det blir et kult fotballarrangement der vi kommer til å vise en minidokumentar på et kvarter med høydepunkter fra Messis karriere, før vi slipper til tre fotballeksperter som får snakke uavbrutt. Det blir garantert god stemning og en super start på helgen, sier han.

Han forventer en voldsom etterspørsel, og råder publikum til å sikre seg billetter tidlig. Billettsalget starter i morgen.

– Men det blir også solgt billetter i døra. Basert på tilbakemeldinger på sosiale medier, kan de 200 billettene bli revet vekk veldig fort, tror Melnæs.

– Cristiano Ronaldo bedre enn Messi

Arne Scheie har sett mer fotball enn de aller fleste og er med det meget godt kvalifisert for en slik debatt. Han håper folk tar turen, og tror han også selv har noe å bidra med.

– Det er alltid fantastisk morsomt å diskutere fotball. Det er jo mye synsing, men det gleder jeg meg til, sier Scheie.

70-åringen påpeker at det er en rekke kriterier som spiller inn når man skal avgjøre hvem som er tidenes beste fotballspiller.

– Det er veldig urettferdig å sammenlikne tidsepoker. Du kan ikke være bedre enn det perioden tilsier. Du har Maradona, Pele, Cristiano Ronaldo og Messi. Før Cristiano Ronaldo sin tid, så mener jeg at Zidane var Europas beste, sier han.

Arne Scheie pressefotoSvært få kan skilte med like mye fotballkunnskap som Arne Scheie. Foto: Presse – Så kan man jo vurdere om de må ha vunnet noe eller om man skal man plukke frem fantastiske fotballspillere, sier Scheie.

Han er imidlertid klar på at han mener at Cristiano Ronaldo i øyeblikket er bedre enn Lionel Messi.

– Ronaldo er komplett som fotballspiller, og i dag er han bedre enn Messi. Men ser du tilbake på de siste årene, så kan man jo diskutere. Messi har jo vunnet mer med Barcelona og han har gjort det bedre i VM. Jeg syns han er mer komplett, men hvis Ronaldo også må jobbe defensivt så gjør han det bedre enn Messi, sier han.

Stikkord