Jonas Johansen sendte Tromsø IL til Tippeligaen

Søndag sikret Tromsø IL opprykk til eliteserien etter 1-0 sier over Fredrikstad FK.

Jonas Johansen som ble kampens eneste målscorer vant også prisen for "Årests Isbjørn". Foto: Alf Edvard Masternes

Siste runde av årest sesong i 1.divisjon gjenstår fortsatt, og søndag klarte Tromsø å sikre seg direkte opprykk til Tippeligaen. På hjemmebane vant tromsølaget 1-0 over Fredrikstad FK.

Tromsø har i tidligere kamper allerede misbrukt to muligheter til å skaffe seg de siste nøvendige poengene. Spenningen var derfor stor før søndagens kamp.

Jonas Johansen ble matchvinner da han scoret kampens eneste mål etter 23 minutter. Både spillere og trener Steinar Nilsen kunne endelig senke skuldrene da opprykket var klart. Nilsen sier til Nordlys at hele klubben skal ha æren for at de rykker opp.

- Vi har stått i mot et voldsomt press. Man har "bygget" ned klubben. Men vi har stått stø som et fjell og vi har utviklet spillerene utover sesongen, sier trener Nilsen.

Da Nilsen ble ansatt sent i forrige sesong var det med håp om å kunne berge plassen i serien. Til klubben og supporternes fortvilelse klarte han ikke å holde TIL i landets øverste divisjon i fjor. I siste runde ble nedrykket et faktum etter tap mot Brann i Bergen. Å ikke rykke rett opp igjen var ikke noe alternativ. Laget beholdt mange av nøkkelspillerne og motivasjonen var stor. Zdenek Ondrasek sa den gang til Nordlys at han følte et ansvar om bli i klubben for å hjelpe laget tilbake til Tippeligaen.

Før årets seriestart i april var Tromsø IL den store favoritten i divisjonen. Laget ble tippet på tabelltopp av TV2 Sporten og flere andre eksperter. Slik gikk det ikke. Sandefjord leder ganske suverent og ligger foreløpig 10 poeng foran Tromsø på andreplass før siste runde.

Stikkord