Usikker framtid for publikumsfavoritten

Vålerengas Morten Berre og ni andre spillere står uten kontrakt foran neste sesong.

Aleksander Myklebust

Vålerenga Fotball sliter økonomisk. Det betyr kutt i utgifter og påfølgende harde kontraktsforhandlinger. Klubben har ikke råd til å betale spillere som ikke inngår i Kjetil Rekdals fremtidsplaner.

Hele ti spillere står uten kontrakt foran neste sesong. Blant dem er Klanens publikumsfavoritt Morten Berre. I tillegg har Simon Larsen, Michael Langer, Ali Iqbal, Mathias Blårud, Markus D. Brændsrud, Moussa Nije, Max Jakob Bjørsvik, Marcus Engebretsen og Fitim Kastrati en foreløpig uavklart fremtid i hovedstadsklubben.

– Burde planlagt bedre

Morten Berre er publikumsfavoritt blant Vålerengas supportere. Ingen spillere har flere kamper for klubben enn han. Likevel har han ikke kommet til enighet med ledelsen om en ny kontrakt foran neste sesong.

– Det er uvisst hvorvidt jeg fortsetter på laget neste sesong. Jeg er åpen for å fortsette, men jeg får snakke litt med ledelsen om hvor de vil ha meg, sier 39-åringen til Journalen.

– Planen er i alle fall å fortsette videre i Enga i en eller annen form, enten som spiller eller en del av støtteapparatet, fortsetter han.

Veteranen innrømmer at forhandlingene begynner å haste.

– Jeg burde nok planlagt litt bedre. Vi får se hvor jeg ender opp, sier han.

Simon Larsen blir værende i Vålerenga i to nye år.Aleksander MyklebustTo nye år

En annen spiller på utgående kontrakt er midtstopper Simon Larsen. Lysluggen spilte samtlige seriekamper denne sesongen og var en viktig brikke i Rekdals bakre firer. Selv om 26-åringen foreløpig ikke har underskrevet noen kontrakt, kan han berolige fansen med at en ny kontrakt snart er i boks.

– Det blir to nye år. Jeg har kommet til enighet med klubben om videre satsing. Det er godt å få det på plass, sier han.

 

Larsen skal foruten å spille fotball også ha praksisplass i Vålerengas økonomiavdeling for å fullføre en påbegynt mastergrad i økonomi. Likevel firer han ikke på de høye ambisjonene på fotballbanen.

– Målet er å få spille hver kamp, selvfølgelig. Vi kommer til å forsterke laget foran neste sesong, så da er det godt å være en del av klubbens planer videre, avslutter Larsen.

Stikkord