Ett år etter at ekspedisjonen ble avbrutt grunnet tidenes største ulykke, er Teodor Glomnes Johansen på ny klar for å bestige Mount Everest Kan bli tidenes yngste nordmann på toppen av Mount Everest

Teodor (23) kan bli Norges yngste på toppen av Mount Everest. Foto: Teodor Glomnes Johansen

I april i fjor var 23-åringen på vei opp verdens høyeste fjell, da et snøskred tok livet av minst 13 sherpaer. Ulykken er den største noensinne på fjellet, og førte til at sherpaene stilte flere krav til de nepalske myndighetene. Teodor var på en annen fjelltopp da det skjedde, men han opplevde likevel hendelsen på nært hold.
 
– Det var en veldig trist stemning da vi kom ned til basecampen. Sherpaene brøt sammen én etter én. Det utviklet seg en enighet om å avslutte alle ekspedisjoner. Det var selvfølgelig kjedelig, men man vil ikke vise disrespekt ved å gå i mot sherpaene, forteller han.

Begynte nye forberedelser på vei ned

Teodor hadde ikke nådd målet sitt, og bestemte seg raskt for å prøve igjen på nytt. 29. mars er han igjen klar for forsøke å nå toppen.

Forberedelsene til årets ekspedisjon begynte allerede på vei ned fra Mount Everest, da han uten diskusjon valgte å gå ned igjen fremfor å fly helikopter. Årets ekspedisjon blir med samme sherpa og noenlunde samme forberedelser.

Teodor står opp klokken 5 hver morgen, tar på seg sekken og fyker opp og ned Wyllerløypa så mange ganger han rekker før det bærer på jobb, der mesteparten av lønnen går til ekspedisjonen. Han føler seg klar fysisk og psykisk. – Nå mangler jeg bare å legge på meg to kilo, så er jeg i rute, sier han.

Stikkord