– Ødegaard til Real Madrid

16-åringen fra Drammen kan trolig vente seg en årslønn på 20 millioner kroner, ifølge spanske kilder.

Mandag kveld meldte VG at Strømsgodset skal være enige med Real Madrid om en overgang for stortalentet Martin Ødegaard (16). Overgangen har trolig en totalramme som skal kunne sikre den norske klubben rundt 60 millioner kroner, avhengig av ungguttens prestasjoner i den spanske klubben. Det er i så fall den nest største overgangen fra en norsk fotballklubb noen gang. I 2000 ble John Carew solgt fra Rosenborg til Valencia for 70 millioner.

Ødegaard selv kan trolig vente seg en årslønn på opp mot 20 millioner kroner, tilsvarende den spanske midtbanespilleren Isco (22), skriver VG. Drammens Tidene skriver at kontrakten strekker seg til sommeren 2018. Det gir en kontrakslengde på 3,5 år.

Hentet i privatfly

Real Madrid ønsker at Ødegaard kommer til klubben så raskt som mulig, og stiller sitt privatfly til disposisjon. Det samme flyet har tidligere hentet stjerner som Christiano Ronaldo og Gareth Bale til den spanske hovedstaden. Det var et møte med den franske Real Madrid-legenden Zinedine Zidane, som i dag trener reservelaget, som skal ha overbevist far og sønn Ødegaard om å gå for reservelagsspill i den spanske hovedstadsklubben.

Også Hans Erik skal være forespeilet en rolle i klubben, trolig som en del av lagets ungdomssystem.

Overbevisende besøk

Ifølge spanske journalister, skal spillerne på A-laget ha blitt mektig imponert da Ødegaard viste fram venstrefoten under en trening med førstelaget.

– Det er åpenbart at han har en stor fremtid. Ødegaard er en gutt med fremtid og personlighet, sa manager Carlo Ancelotti under en pressekonferanse på treningsanlegget Valdebebas tidligere i januar.

Avtalen betyr at Ødegaard dropper tilbud fra andre storklubber som Bayern München, Barcelona, Liverpool, Arsenal og de to Manchester-klubbene United og City. Dermed ser Europa-turnèen ut til å ha fått en ende. Martin og Hans Erik Ødegaard har valgt å forholde seg tause gjennom hele prosessen. Det vil de trolig fortsette med til avtalen blir endelig offentliggjort av de to klubbene.

Stikkord