Nå skal det satses på damesykkel

Norges Cykleforbund ønsker å øke satsingen på deres kvinnelige syklister på landevei, og presenterte i dag Carl Erik Pedersen som ny landslagsjef. Sammen med forbundet skal han forberede jentene til VM på hjemmebane i 2017.

Cykleforbundet har kartlagt de kvinnelige syklistene, og har funnet ut at de har mer å gå på treningsmessig. Ved hjelp av tettere oppfølging, hyppigere samlinger og tettere samarbeid med Olympiatoppen skal jentene hevde seg i verdenstoppen i årene som kommer. Sporssjef Hans Falk fortellerer at dette ikke er første gang man satser på damene, men at det er et behov for å intensivere arbeidet.

– Vi har blandt annet analysert treningsdagsbøker og ser at vi har litt å gå på når det gjelder timer og trening. Vi har forhørt oss litt med skiforbundet hvordan de jobber, og jentene der har jo helt klart prestert i Falun nå. Det finnes ingen grunn for at vi ikke skal klare det samme, sier Falk.

Ny landslagstrener

Karl Erik Pedersen Et ledd i satsningen på damene er å ansette en ny landslagssjef. Han heter Carl Erik Pedersen er selv tidligere syklist og har lang fartstid som trener. Han gleder seg til den nye jobben.

– Det blir veldig spennende. Jeg er ydmyk i forhold til oppgaven, men jeg har veldig troen på at jeg og de andre i forbundet skal klare å løfte nivået og bli veldig bra på sikt. Vi må nok se det i et likt langsiktig perspektiv og bruke litt tid på det, men jeg har veldig troen på at vi skal få det til, sier den nye landslagsjefen.

Hans Falk forteller at det var Pedersen sine kvalifikasjoner som gjorde at valget falt på han.

– Han har den erfaringen vi trenger og passet godt inn i den profilen som vi ønsket. Han skal jo ikke gjøre jobben alene, vi har et team i forbundet med stor kompetanse så det blir et godt sammarbeid.

Vil bli noe hardere trening

Carl Erik Pedersen har fokus på de små endringene som på lang sikt kan gi gode resultater.

– Vi skal ikke gjøre så mye annerledes, men vi skal følge de opp tettere og sørge for at det blir noe mer hardere trening så de kommer på det nivået de trenger å være på. Så det er noen små ting, men de kan gjøre store utslag over tid, sier han.

Olympiatoppen vi også være en viktig sammarbeidspartner for sykkeljentene, forteller sportssjef Falk.

– Vi får stor hjelp fra Olympiatoppen. De har mye erfaring fra mange andre utholdenhetsidretter. Men de har også mye kompetanse når det gjelder styrke og motorikk, så vi vil få bra støtte derifra.

– Gir oss en trygghet

Sykkeljenter De tre kvinnelige syklistene Emilie Moberg, Cecilie Gotaas Johnsen og Miriam Bjørnsrud er veldig glade for den nye satsningen på kvinnene.

– Det gir oss en trygghet, at vi ikke bare trener i det uvisse. Nå sitter vi med ekspertisen her på Olympiatoppen som vi får bistand fra. For oss er det en viktig milepæl at vi blir sett og at vi blir tatt på alvor i større grad enn det vi har sett tidligere.

 

 

Stikkord