Zlatans veldedighetsvideo stoppet

Den svenske superstjernen fikk tatoveringsstunt ødelagt av det franske ligaforeningen.

Zlatan Ibrahimovic viser fram sine rykende ferske, men bare midlertidige, tatoveringer. Foto: Skjermdump.

Lørdag ettermiddag vakte Zlatan Ibrahimovic oppsikt da han, etter å ha sendt Paris Saint-Germain i ledelsen i en seriekamp mot Caen, feiret med å ta av seg trøyen. Feiringen avdekket en rekke rykende ferske tatoveringer på svensken overkropp. Ifølge svenske Aftonbladet skal Ibrahimovic ha tatovert mer enn 80 fornavn på kroppen.

I en kampanjefilm for World Food Programme, FNs spydspiss i kampen mot sult, avslørte Ibrahimovic søndag motivet bak stuntet.

– Jeg gjenkjennes uansett hvor jeg går. De sier navnet mitt, heier på meg. Men det finnes navn som ingen heier på. Carmen, Rahma, Antoine, Lida, Cheeuy, Mariko. Hvis jeg kunne, ville jeg skrevet inn hvert bidige navn på kroppen min. Men det finnes 805 millioner mennesker i verden som lider av sult. Altfor mange av dem er barn, sier Ibrahimovic i videoen.

 

Stoppet av opphavsrett

Kampanjefilmen skapte stor blest på sosiale medier søndag. Twitter-meldingen hvor Ibrahimovic avslører hvorfor han tatoverte seg har hittil blitt retweetet over 8,000 ganger. Filmen er allerede sett av over en million mennesker.

Men veldedighetsstuntet gikk ikke smertefritt. Kort tid etter at filmen ble publisert, ble den stoppet av den franske ligaforeningen (LFP) fordi den inneholdt klipp fra en fransk seriekamp, som LFP eier rettighetene til.

Ligaforeningen fikk mye kritikk etter å ha gjort filmen utilgjengelig, og ved midnatt ble blokkeringen fjernet.

Det hele skal ha vært et uhell, sier journalisten Simone Rivera, som følger Paris Saint-Germain tett.

– Filmen ble blokkert automatisk fordi den inneholdt klipp som tilhører LFP. De sørget raskt for å fjerne blokkeringen og har uttrykt sin fulle støtte til filmen, skrev Rivera i en Twitter-melding søndag kveld.

Midlertidige tatoveringer

Ibrahimovic har i etterkant av handlingen blitt hyllet som en helt, men mange vil nok bli skuffet over å høre at tatoveringene ikke var ekte.

– Lagkameratene hans ble overrasket over å oppdage at tatoveringene var borte da Zlatan dukket opp på PSG-trening søndag morgen, skriver journalisten Damien Dégorre i dagens papirutgave av sportsavisen L'Équipe.

– Hadde med glede fått rødt kort

Det hører med til historien at Ibrahimovic ble straffet med et gult kort for å ha tatt av seg trøyen under målfeiringen. Det betyr at han går glipp av PSGs tøffe bortekamp mot Monaco om 13 dager.

– Jeg tenkte ikke på gule kort eller suspensjoner da jeg gjorde det. Handlingen min kan var viktigere enn som så. Jeg hadde med glede fått rødt kort for å hjelpe sultende barn, sier Ibrahimovic.

Stikkord