Hvem kan stoppe Eliassen?

Petter Eliassen går for sin fjerde strake seier i Ski Classics.

FOTO: Marte Nyløkken Helseth

Sist helg gikk Petter Eliassen inn til seier i det 54 kilometer lange Birkebeinerrennet. Dette var den tredje strake seieren i Ski Classics denne sesongen. Team LeasPlan Go-løperen har nemlig seiret i både Köng Ludvig Lauf og Vasaloppet og nå står bare ett langløp igjen på kalenderen; den 47 kilometer lange Årefjällsloppet lørdag.

Spørsmålet nå er om Eliassen kan ta sin fjerde strake seier.

Leder sammenlagt

Før start i Birken var det Anders Aukland som ledet sammenlagt i langløps-konkurransen. Santander-løperen vant Ski Classics sammenlagt tilbake i 2013, og hadde løyperekorden i Birken fra 2012 på tiden 1.21,43.

Lørdag ble han ikke bare slått av Eliassen, Team LeasPlan Go-løperen tok over sammenlagtledelsen og tok fra han løyperekorden med rekordtiden 2.19,28.

Før lørdagens renn leder Petter Eliassen med 1070 poeng foran avslutningen lørdag. Aukland ligger på andre med 912 poeng og tredjemann så langt er Øystein Petteren med 840 poeng.

Nervepirrende avslutning

Eliassen ble den første Birken-vinneren med blanke ski sist helg, og det å droppe smøringen var tydelig en genistrek for den tidligere landslagsløperen.

– Jeg er veldig glad for at jeg valgte å gå uten smøring under skiene, fortalte vinneren. Men han sa også at det gikk veldig fort i starten.

– Jo, det gikk veldig fort ut, og det merket jeg ved passering Skramstad. Men heldigvis roet det seg litt ned. Jeg passet dessuten på at jeg hadde litt krefter igjen mot slutten, sa Eliassen til NRK etter målgang.

1,8 kilometer før mål stakk Eliassen, da var det bare verdenscup-vinner, Martin Johnsrud Sundby, som klarte å følge.

– I utforkjøringene før den siste lille stigningen kom Martin Johnsrud Sundby veldig fort på meg. Jeg hadde håpet at det var avgjort før vi startet på de siste kilometerne, forklarte Eliassen.

Det ble mildt sagt en nervepirrende avslutning, spesielt for sportsjef i Team LeasPlan Go, Emil Weberg Gunderen. Han stod nervøs i målområdet på Birkebeiner skistadion og så løperen sin rykke ifra Johnsrud Sundby og gå inn til seier.

Hør hele intervjuet med Emil Weberg Gundersen i lydfilen nederst i saken.

Stikkord