Aston Villa-manager har fått sparken

Tim Sherwood sparket som trener i Aston Villa. – Helt riktig, sier Kristian Evenshaug i den norske supporterklubben.

Søndag ble det kjent at Tim Sherwood og Aston Villa går hver til sitt. Det melder klubben på sine hjemmesider. I sin siste kamp som manager tapte Aston Villa 1-2 mot Swansea, og Sherwood etterlater klubben med fire poeng. Dette plasserer klubben nederst på tabellen.

– Vi har hatt en katastorfal start på sesongen, sier Evenshaug, og mener sparkingen var på tide. Han er likevel ikke enig i at Sherwood burde fått sparken tidligere.

– Han kom inn og gjorde en god jobb forrige sesong, sier Evenshaug, og nevner at Sherwood unngikk både nedrykk og kom til FA-cupfinale.

Ny manager

I følge bettingselskapene er de heteste kandidatene Remi Garde, David Moyes og nylig avgåtte Liverpool-manager Brendan Rodgers.

– David Moyes er jo selvfølgelig et godt alternativ, sier Evenshaug, og kaller han en litt gammel trenertype. Moyes er for øyeblikekt manager i Real Sociedad i Spania, men ønskes bort av en del supportere.

– Ønsket er en litt langsiktig løsning, der vi spiller offensiv fotball, men vå er vi i en posisjon der vi er sist på tabellen, fortsetter Evenshaug, og peker på at det viktigste nå er å redde plassen i Premier League.

Fotballkommentator i TV 2, Øyvind Alsaker, sier at det rapporteres at Remi Garde er i prat med klubben.

– Han er ganske ung, så litt i Sherwood-stilen, sier Alsaker på spørsmål om hva slags managertype Remi Garde er. Han er usikker på hva slags fotball han står for, men sier at det viktigste for Aston Villa nå er å holde nullen.

– Harmoni er viktig

– Uansett hvem som tar over, får han en vanskelig jobb, mener Alsaker. Han sier at Aston Villa er et lag helt ribbet for selvtillitt, med problemer både fremover og bakover på banen. En ny manager vil ikke løse problemene til klubben.

Han påpeker at det er viktig å ha en fanskare som står bak klubben.

– Klubben må være en enhet, fra eier, via manager og spillere, til fansen, sier Alsaker, og mener harmoni er et stikkord.

Stikkord