Brendan Rodgers er ferdig i Liverpool

Brendan Rodgers fikk i går sparken som Liverpool-manager etter bare 8 spilte serierunder av årets sesong. Norske supportere er ikke overrasket.

Brendan Rodgers er ferdig som Liverpool-manager. Foto: Geoffrey Hammersley/Wikimedia Commons

Fremtiden til Liverpool-manageren har vært hyppig diskutert de siste ukene. Manageren fikk fornyet tillitt i sommer, men den varte ikke lenge. Etter å ha spilt uavgjort i Merseyside-derbyet mot Everton i går, kom beskjeden om at Brendan Rodgers er ferdig som manager i Liverpool. Det skriver klubben på sine hjemmesider.

-Vi vil rette en stor takk til Brendan Rodgers for innsatsen han har lagt ned i klubben, og utdype vår takknemmelighet for hans arbeid og forpliktelse, sier klubben i en pressemelding.

-Ikke overrasket

Ansvarlig redaktør i Liverpools norske supporterklubb, Torbjørn Flatin, er ikke overrasket over sparkingen. Det sier han at heller ikke flertallet av norske supportere er. Han mener tidspunktet kan ha kommet overraskende på noen, men at tiden var inne for forandringer.

-Nei, jeg er ikke overrasket. Jeg tror det er en atmosfære og følelse som sier at dette klarer han ikke å snu. Jeg har hele tiden håpet at han skulle klare det, for jeg har egentlig sansen for mannen. Men jeg føler det begynte å bli så sterke krefter i mot, ikke minst blant fansen, at det i realiteten var nærmest umulig, sier Flatin.

Ønsker seg Klopp

Flatin mener det er flere faktorer som har ført til at Rodgers fikk sparken nå. Han tror mye av grunnen til tidspunktet er at det er flere store managere som er ledige, blant annet Carlo Ancelotti og tidligere Borussia Dortmund-manager Jurgen Klopp.

Jurgen KloppNorske supportere vil ha Klopp som Rodgers-erstatter. Foto: Tim Reckmann/Wikipedia Commons-Det har spilt en rolle at det er flere managerkandidater som er ledige på markedet nå. Og det er flere store klubber som sliter om dagen, så plutselig er det ikke sikkert de kandidatene er tilgjengelige lenger, sier Flatin.

Han mener Liverpool trenger en manager som tidligere har vært med på å oppnå resultater på det nivået klubben ønsker å være. Flatin ønsker seg en sterk leder som har trent en like stor klubb tidliger, og mener Jurgen Klopp er rett mann for jobben.

-Magefølelsen sier at Klopp er det riktige valget. Han har en utstråling og karisma som passer oss bra, for vi trenger den entusiasmen. Supporterne må få tilbake den gløden og trua de hadde tidligere, og det mener jeg Klopp kan bidra til. Dette tror jeg også de fleste norske supportere ønsker. Det er det som er trenden på sosiale medier. Klopp er følelser, kjøtt og blod. Det er det som frister blant norske supportere, avslutter han.

Resultatene har uteblitt

Rodgers kom til Liverpool fra Swansea sommeren 2012. Etter å ha kjempet mot Manchester City om seriegullet i 2013/2014-sesongen, hadde laget en skuffende sesong i fjor. De var ikke med og kjempet i toppen, og de klarte ikke å kvalifisere seg til Champions League.

Klubben har også mistet viktige spillere som Luis Suarez, Raheem Sterling og Steven Gerrard. Etter 8 kamper av årets sesong ligger klubben på en tiende plass med 12 poeng. Det er 6 poeng bak serieleder Manchester City.

Stikkord