Helland mister kampene mot Malta og Italia

På gårsdagens landslagstrening slet flere av spillerne med skader. En av dem var Pål André Helland som nå er sendt hjem.

Pål Andrè Helland har reist hjem fra landslagssamling. Her er han avbildet under en pressekonferanse onsdag. Foto:Odin Jæger

Stefan Johansen og Pål André Helland er blant flere landslagsspillerne som har vært preget av skader denne uka. Helland har slitt med skader gjennom hele sesongen,  og trente alternativt på gårsdagens landslagstrening. Nå har det blitt bekreftet at Rosenborg-spilleren ikke blir kampklar, og at han har reist hjem fra samling. Han mister dermed de avgjørende kvalifiseringskampene mot Malta og Italia.

– Pål Andre Helland sliter fortsatt med en lårskade og blir ikke klar til kampene mot Malta og Italia. Han reiser derfor hjem fra samlingen i dag, skriver Norges Fotballforbund på Twitter.

Johansen tror han rekker lørdagens kamp

Også Stefan Johansen trente alternativt på onsdagens landslagstrening. Celtic-spilleren har vært en av Norges mest sentrale spillere i de øvrige kvalikkampene, og det har vært spekulasjoner om nordlendingen vil bli klar til lørdagens kamp eller ei. Han pådro seg en kink i nakken under kamp forrige uke, og han har derfor fått en låsing i ryggen. Både Johansen selv og landslagssjef Per Mathias Høgmo er optimistiske til at spilleren skal være klar lørdag.

– Stefan fikk en kink i nakken forrige uke, og har fått en liten låsing. Men jeg tror det skal gå bra, sa Høgmo på en pressekonferanse i går.

 

Kan åpne for Selnæs-debut

Om Johansen ikke blir klar til lørdagens kamp, kan det åpne for at Rosenborgs Ole Selnæs (21) får sin landslagslagsdebut fra start. Selnæs har vært trøndernes mest sentrale spiller denne sesongen, og har imponert mange med sitt solide pasningsspill. Han har fått flere tilbud fra utenlandske klubber, og RBK-trener Kåre Ingerbritsen mener han bør være det naturlige valget på landslagets sentrale midtbane. Også Per Mathias Høgmo har latt seg imponere av 21-åringen.

Ole Selnæs på treningOle Selnæs kan få sin landslagsdebut fra start mot Malta. Foto: Odin Jæger– Det er først og fremst pasningskvaliteten som er imponerende. Han har et stort repertoar. Han har vært så sentral i Rosenborg i år at du ser forskjell på laget når de spiller med og uten han. Han er samtidig en spiller som stadig utvikler defensive kvaliteter, og dekker større og større rom på banen, sier Høgmo.

 

Hentet inn Jone Samuelsen

Odd-spiller Jone Samuelsen inntok overraskende treningsfeltet under gårsdagens landslagstrening. Han var opprinnelig ikke med i troppen denne gangen, men har nå blitt hentet inn på grunn av skadeproblemene blant landslagsgutta.

– Vi valgte å ta inn Jone på bakgrunn av at vi har fått noen småskader. Så vi gjorde det for å være på den sikre siden. Samtidig var Jone veldig nære å komme med, og han er en spiller som kan brukes i flere posisjoner, forklarer Høgmo.

 

– Indrefilet med bernaise og amarone

Det gjenstår to kamper i EM-kvalifiseringen. Om Norge vinner både mot Malta og Italia, går de direkte til mesterskapet i Frankrike neste sommer. Avgir Norge poeng, blir det mest sannsynlig tredje plass. Da må landslaget spille play-off mot en annen gruppetreer for å sikre seg EM-billetten. Det har vært mye snakk om at Malta-kampen kommer til å bli lett match, mens det er kampen mot Italia som blir den virkelige utfordringen. Landslagssjefen selv mener Malta-kampen er like viktig, og at det er den som står i fokus nå.

Per Mathias HøgmoPer Mathias Høgmo under en pressekonferanse i forbindelse med landslagtreningen før kampen mot Malta. Foto:Odin Jæger– Malta-kampen blir som en indrefilet med bernaise og Amarone. Det er kun den vi snakker om. Gruppa er dyktige til å tenke arbeidsoppgaver, og det er en standard hos oss. Det å klare å ta en kamp av gangen er en viktig kompetanse, sier Høgmo.

 

 

Stikkord