Henning Berg fikk sparken

Nordmannen har fått fyken som manager i Legia Warzawa

Henning Berg fikk sparken.(Foto:Football.ua/wikimedia commons)

Den tidligere landslagsstopperen har vært i hardt vær i årets sesong. Nå har han på bakgrunn av svake resultater den siste tiden mistet jobben som manager i den polske storklubben melder NRK.

Legia Warzawa vant riktignok cupen i vår, men klarte ikke å sikre seg seriegullet. Etter søndagens 2-2 resultat mot Gornik Zabrze, og en foreløpig 4 plass på tabellen, hadde styret i klubben fått nok.

-I årets sesong har ikke klubben oppnådd de sportslige resultatene vi hadde håpet på. Vi ser heller ikke at klubben har utviklet seg i den retningen vi hadde ønsket, sier president i klubbens styre Boguslaw Lesnodorski til klubbens hjemmesider.

Berg var klar for byttet allerede på søndag.

- Jeg takler dette. Jeg har 20 år i toppfotballen bak meg. Jeg har en dialog med klubben. Hva vi har snakket om, må jeg holde for meg selv inntil videre. Så får vi se hva som skjer nå. Det er jo ting som tyder på at de vil bytte, sa Henning Berg til NTB søndag.

Den tidligere forsvarskjempen har kontrakt med hovedstadsklubben fram til 2018. Nå ser det imdlertidig ut som manageren må se seg omkring etter en ny jobb.

I går ble den forhenværende Dynamo Moskva manageren Stianislav Cherchesov observert på Legias treningsfelt, og det spekuleres i at han er favoritt til å overta jobben melder Daily Mail.

Henning Berg, som nå har blitt 46, spilte 100 landskamper for Norge. Han er den eneste nordmannen som har vunnet Premier League med to forskjellige klubber. Berg var også en del av det legendariske Manchester United laget som vant trebelen i 1999.

Stikkord