– Ingen krise at Lyn rykket ned

Lyn-spiller Jonas Hammer er ikke enig i at det er krise med nedrykk til 3.divisjon, og er overbevist om at de rykker rett opp igjen neste år.

Lyn-spiller Jonas Hammer ser positivt på Lyns fremtid. Foto: Endre Lübeck

– Det blir et slags mellomår i 3.divisjon neste år. Nå må Lyn bygge opp på nytt, og finne en tropp som kan være ordentlig klare for 2.divisjon i 2017, forteller midtbanestrateg Jonas Hammer.

Hammer kom til Lyn fra Follo i sommer, og var med på det som nesten endte i en fantastisk snuoperasjon for Lyn. På de første 14 kampene tok de kun to poeng, men etter at Mikal Aaserud og Tresor Egholm tok over i juni, snudde det fullstendig. Etter sommerferien var Lyn et av formlagene i 2.divisjon; på de siste syv kampene tok de hele 16 poeng. Det gir Hammer optimisme foran neste sesong.

– Lyn er en stor klubb. Det er så mange gode rammer rundt klubben, så jeg er ikke bekymret for klubbens fremtid, sier Hammer.

Måtte begynne på nytt

Etter at Lyn gikk konkurs i 2010, måtte de begynne på nytt i 4.divisjon i 2011. De rykket rett opp fra 4.divisjon til 3.divisjon i 2011, og rett opp fra 3.divisjon til 2.divisjon året etter. I 2013 havnet de på en sterk 4.plass, 13 poeng unna opprykk. I fjor holdt de seg på målforskjell, før de i år rykket ned i siste serierunde. Også i år var det svært jevnt i bunnen av tabellen. Ullern kapret den siste plassen som gir 2.-divisjonsspill i 2015 på målforskjell foran Lyn.

– Liten skandale

Henning Herding, redaktør i Lyns fotballmagasin, har fulgt klubben svært tett i flere år. Han er kritisk til den nåværende situasjonen i den tradisjonsrike fotballklubben.

–  Det er en liten skandale at Lyn rykket ned. Dette er brutalt for en som er glad i klubben. Å se at en så stor klubb har gjort det så dårlig over så lang tid, har vært leit. Lyn skal være en toppklubb, og Lyn skal spille i Tippeligaen, sier Herding. Han ser imidlertid negativt på toppfotballen i Lyn.

– Toppfotballen i klubben er ødelagt. Det finnes ingen kultur for toppfotball lenger. Lyn var en klubb som utviklet spillere, og det må vi tilbake til, mener Herding.

Tror på direkte opprykk

Likevel tror Herding, i likhet med Hammer, at det blir et kortvarig opphold i 3.divisjon for Lyn.

–  Jeg er ganske sikker på at Lyn rykker direkte opp til 2.divisjon, men det avhenger av at de sentrale spillerne blir med videre, sier Herding.

Også Thomas Nordeng fra styret i Bastionen, Lyns supporterklubb, ser positive sider ved nedrykket.

– Hele klubben samles, og vi skal rett opp igjen. Det er fortsatt mye optimisme i supporterklubben selv om det ble nedrykk, sier Nordeng.

 

Stikkord