Kampen om medaljene

Gullet er delt ut i Tippeliagen, men kampen om sølv og bronse lever i beste velgående med to kamper igjen.

Kan bli sølvjubel på Marienlyst. Foto: Stian Trogstad/Flickr

Rosenborg sikret seg sitt første seriegull på fem år, da de spilte uavgjort borte mot Strømsgodet forrige helg. Men selv om gullmedaljen er utdelt, er det fortsatt spenning i toppen av Tippeligaen. Det er fire lag som kjemper om de to medlajene, men hvilke to lag trekker det lengste strået?

Dette er tabellen to runder før slutt:

2. Strømsgodset 63-41  53 poeng

3. Stabæk            50-35  53 poeng

4. Odd                  54-39  51 poeng

5. Viking               49-34  50 poeng

 

Strømsgodset: Godset hadde en svak start på sesongen, men etter at Bjørn Petter Ingebretsen tok over sjefsstolen, begynte klubben å vinne kamper. De er et av formlagene i Tippeligaen, og på de siste ni kampene står Godset med syv seire og to uavgjorte. Det har ført dem helt opp på sølvplass, og med to kamper igjen er Strømsgodset favoritt til å ta den sølvmedaljen. Sandefjord borte er første hinder på veien, og det bør bli tre poeng ettersom Sandefjord innehar jumboplassen i Tippeligaen. Siste kampen er hjemme på Marienlyst, mot Vålerenga. På Marienlyst har Godset vært bunnsolide, så en seier der er det stor sannsynlighet for. Da blir det sølvmedalje for Godset.

Stabæk: Laget fra Bærum så lenge ut til å utfordre Rosenborg om gullet, og lå komfortabelt på sølvplass. Men en liten formsvikt den siste tiden, samt at Strømsgodset virkelig har fått fart på seg, har ført Drammensklubben har gått forbi Stabæk på målforskjell. De to gjenstående kampene er mot Start på hjemmebane og Bodø/Glimt på borte. Skjebnen for bronsen er i deres egne hender, og seks poeng på de to kampene bør være oppnåelig. Da kan det bli sølvmedalje på Stabæk, hvis Strømsgodset skulle snuble.

Odd: "Heltene fra Telemark" tok bronsen i fjor, og har mulighet til å gjenta det i år. Da må det mest sannsynlig bli full pott på de siste to kampene, men det kan fort skje. For laget fra Skien er også et av formlagene i Tippeliagen, og står med ni seire på de siste tolv kampene. Vålerenga borte, fulgt opp av Lillestrøm hjemme er kampene som Odd har igjen. Men selvom Odd skulle vinne disse to kampene, så er de avhengig av at Stabæk eller Strømsgodset avgir poeng i sine kamper. Da kan det bli medaljejubel i Telemark.

Viking: At Viking ligger så høyt på tabellen, med kun to gjenståenmde kamper, har overrasket mange. De har mistet nøkkelspillere som Veton Berisha og Yann-Erik de Lanlay, men har likevel greid å klamre seg til en medaljekamp. Det er likevel mye som skal til for at Viking skal ta medlaje, men det er en mulighet. Lagene foran må nødt til å avgi poeng, samtidig som Viking vinner sine kamper. Viking har derimot en meget vanskelig bortekamp mot Molde, som virkelig er i dytten om dagen. Den siste kampen er hjemme mot Mjøndalen, som er et lag de skal slå, men ettersom de kjemper for å overleve i Tippeligaen så vil de gi absolutt alt de har for poeng. Skulle dermed Viking vinne disse vriene kampene, så er det medaljemulighet for "siddisene".

Økonomisk betydning

Selvom medaljene i seg selv er en motivasjon, er det også en stor økonomisk forskjell på hvilken plass man kommer på. Klubbene kan tjene eller miste millioner av kroner på de to siste kampene, bare se på dette:

2. plass 17 248 268 NOK

3. plass 14 136 201 NOK

4. plass 10 246 117 NOK

5. plass  9 468 100 NOK 

 

Daglig leder i Viking, Eirik Henningsen, er ikke i tvil om at pengene de får gjennom tabellplasseringen er viktig.

– For oss som er i rød sone, er det klart at det er utrolig viktige penger. Det gir oss et helt annet utgangspunkt med tanke på 2016, sier Henningsen til Nettavisen.

Sportssjef i Stabæk, Inge Andre olsen, mener også at pengene er meget viktige, og at de selv tenker på dette.

– Det er en enorm forskjell for enhver klubb, ikke bare for Stabæk. Det er klart at vi at jo høyere vi kommer på tabellen, jo mer penger får vi. Det må vi defintivt ha i bakhodet, sier Olsen til Nettavisen.

 

 

 

Stikkord