Klanen skal hylle Berre

På søndag må Klanen ta avskjed med VIF-helt Morten Berre.

På klanskontoret jobber EngaTifo med å få alle detaljene på plass til søndagens markering. Foto; Pia Gellein

– Søndag blir vemodig, men jeg håper vi klarer å glede oss over alt han har gjort, og ikke grine over at det er over, sier klansstyremedlem Jan-Erik Sveen.

Morten Berre har vært i klubben i 13 år, og er den Vålerenga-spilleren med flest obligatoriske kamper for klubben (384). I løpet av årene, har han blitt en yndling for Klanen.

– Det er spesielt å være så lenge i en klubb. I dag er spillere nomader som løper etter lønningsposer, men Berre har vært trofast. Han er en ekte Vålerenga-spiller, sier Sveen.

Ønsker fullsatt Ullevaal

Berre skal hylles på Ullevaal stadion når Vålerenga spiller sesongens siste hjemmekamp mot Odd. Klubben har senket billettprisene, og Vålerenga-trener Kjetil Rekdal håper mange tar turen.

– Det skulle vært et fullsatt Ullevaal som tok avskjed med Morten Berre. Det er en legendarisk spiller i Vålerenga, og han har gjort veldig mye for denne klubben her, både på og utenfor banen, sier Rekdal i et intervju med VIF-TV.

Planlegger stor markering

Den nokså beskjedne VIF-spilleren må belage seg på mye oppmerksomhet både under og etter kamp.

– Berre vil merke at vi er her, og på søndag tror jeg Klanens gode gamle spontanitet kommer til syne. Det blir mange Berre-sanger, sier Sveen.

Etter kampen skal både klubben og Klanen markere avskjeden. Klanens arbeidslag, EngaTifo, er blant dem som jobber med at rammen rundt markeringen skal bli best mulig.

– Dette skal markeres med lyd og visuelle effekter. Morten Berre har spilt så lenge, han er en levende legende. Han vil være med i historien, sier Truls Nagell i EngaTifo.

BerretifoDet er ikke første gang Morten Berre hylles med tifo. Foto; Ole AasheimBeskjeden om at Morten Berre skulle legge opp, kom brått på supporterne. Nå jobbes det hardt på klanskontoret for å bli ferdige til søndag.

– Hadde det vært noen andre, så hadde det holdt med klapp og sang. Folk kommer til å ta seg fri for å jobbe med markeringen for Morten Berre. Dette må bare prioriteres, sier Truls Nagell.

Nøyaktig hvordan markeringen skal gjennomføres holdes svært hemmelig.

– En tifo skal overraske supporterne, og hvis motstanderen visste hva budskapet med vår tifo var, hadde de vært raske med å lage et motsvar, forklarer Truls Nagell.

Stikkord