Liverpool må ut med sjekkheftet – atter en gang.

Etter tre strake uavgjortkamper er det tydelig at Klopps arbeid i Liverpool ikke blir en enkel jobb. Han må få tid og penger til å sette sitt preg på laget.

Liverpool slo Exeter på Anfield onsdag kveld. Foto: Andy Phillip/Flickr

Den nylig avsatte manageren, Brendan Rodgers, brukte rundt 350 millioner pund på spillerkjøp under sine tre år ved klubben. Nå er det Jürgen Klopp som har ansvaret, og mye tyder på at han også må kjøpe spillere – både for å dekke hull i dagens tropp og for å heve kvaliteten på stallen.

«Hver kamp er nå et slit for Liverpool. Det er liten rytme i spillet deres og 1. omgangen gjorde Klopps problemer åpenbare, da hans lag ikke greide å teste Southamptons keeper, Maarten Stekelenburg, en eneste gang», skrev Tony Barret, journalist for The Times etter 1-1 kampen mot Southampton sist søndag.

Han pekte videre på at selv om spillerne virker inspirert av den nye manageren, må Klopp ut på spillerjakt dersom han skal kunne heve de individuelle evnene som han disponerer.

Vil få midler

Spørsmålet er om eierne av Liverpool, Fenway Sports Group, vil være like gavmilde med Klopp som de var med Brendan Rodgers.

­- Han vil helt sikkert få midler til å handle, men om det blir noe mer en tidligere er ikke sikkert. Det er helt klart at stallen må oppjusteres. Det er ikke tvil om at det er hull i stallen som den er nå, sier ansvarlig redaktør i Liverpool.no, Torbjørn Flatin.

Torbjørn FlatinTorbjørn Flatin, ansvarlig redaktør i Liverpool.no. Foto: PrivatHan viser også til at Jürgen Klopp er en manager som passer Liverpool og deres filosofi. Klopp har tidligere vist at han er i stand til å bygge en konkurransedyktig stall uten bruk av mye penger.

- Klopp vil få flere overgangsvinduer å jobbe på. Og noe av det som gjør at han har blitt så godt tatt imot er at situasjonen i Liverpool minner mye om situasjonen som var i Borrussia Dortmund, da han fikk fart i en klubb som hadde slitt en god stund, sier Flatin.

Da Jürgen Klopp ble ansatt som manager i 2008, tok han et gjeldtynget Borussia Dortmund til blant annet to tyske seriegull og finale i Champions League, før han gikk av sommeren 2014.

God økonomi

Liverpool brukte mye penger under Rodgers styre og var under etterforsking av UEFA for dårlig økonomistyring. Torbjørn Flatin mener derimot at klubben er i god økonomisk forfatning, og at media har mye av skylden for hysteriet.

-Fakta er at eierne knapt har brukt penger på overganger. De har brukt penger de har fått fra spillersalg, og vi har solgt spillere for rundt 200 millioner pund de siste 3 årene. Trekker man fra det Liverpool har fått for spillersalg er det kun snakk om 25 millioner pund i året på spillerkjøp, forklarer Flatin.

- Når vil man kunne se resultater av Klopps arbeid?

- Det er vanskelig å si. Jeg syns man allerede kan se antydninger til at han har klart å sette preg på hvordan Liverpool opptrer. Med tanke på resultater så kan han jo ikke trylle. Klopp er helt avhengig av å få i gang «målscorerne», spesielt Christian Benteke, svarer Flatin.

Stikkord