Mourinho får støtte fra norske supportere

José Mourinho er siktet av Det engelske fotballforbundet (FA) for dårlig oppførsel etter uttalelser om partiske dommere i Premier League. Han har de norske supporterne og klubben i ryggen.

Mourinho får støtte av norske supportere. Foto: Ronnie MacDonald/Wikimedia Commons.

José Mourinho har vært i vinden den siste tiden, og det har blitt spekulert mye i om hvorvidt hans fremtid i Chelsea er sikker. Og det stilnet ikke akkurat rundt manageren etter lørdagens kamp mot Southampton. Etter å ha tatt ledelsen etter bare ti minutter, røk Chelsea til slutt på et 1-3 tap på hjemmebane. Det ble ikke tatt godt i mot av hjemmefansen, som pep de blåkledde av banen etter 90 spilte minutter. På pressekonferansen etter hjemmetapet, ble manageren stilt ett enkelt spørsmål. Han svarte med en 7 minutter og 37 sekunders lang forsvarstale om hvorfor han ikke bør få sparken.

Klaget på dommerne

I forsvarstalen uttalte manageren at dommere i Premier League er upartiske og redde for å dømme i favør av Chelsea. Dette falt dårlig i smak hos FA, som valgte å sikte portugiseren for dårlig oppførsel. Mourinho mener Chelsea alltid blir straffet, og at supportene fortjener å høre det. Han mener også at om FA velger å straffe han, er det helt greit.

Nå er det tid for å være ærlig. Dommerne er redde for å ta avgjørelser i favør av Chelsea. Vi skulle hatt en soleklar straffe på 1-1. Hvis FA velger å straffe meg, er ikke det noe problem for meg. Men jeg vil gjenta at spillerne og Chelsea-fansen fortjener å høre det: Vi blir alltid straffet. Klare straffer blir ikke gitt. Selv i Champions League med fem dommere på banen får vi ikke straffe, sa Mourinho lørdag.

Mener Mourinho straffes ved en hver anledning

Sondre Lyshagen, pressekontakt i Chelseas norske supportergruppe, mener flertallet av norske supportere fortsatt ønsker å ha Mourinho i klubben. Selvom de fleste er uenige i Mourinho sine uttalelser lørdag, mener de at FA opererer på en måte hvor de velger å straffe manageren ved en hver anledning.

De fleste er nok uenige med Mourinho sine uttalelser etter kampen da dommeren ikke hadde noe å si for tapet. Samtidig skal det sier at slik FA opererer, så handler de når de øyner muligheten for å straffe Mourinho. Så dette overrasker vel ingen. Denne gangen mener vel forbundet at Mourinho igjen har sådd tvil om dommernes interegitet, og sikter han for det. Men det er fravær av en konsistent linje fra FA, når for eksempel Arsene Wenger kan gå inn i Mourinhos trenerkorridor og dytte, uten i det hele tatt å bli siktet. Da er det noe grunnleggende feil, sier Lyshagen.

Spillerne må ta ansvar

Lyshaugen mener at det også er spillernes ansvar å snu den dårlige trenden. Han sier at de fleste supportere skjønner at ansvaret for formsvikten ikke kun ligger hos Mourinho. Chelsea har så og si det samme mannskapet som de hadde da de vant ligaen for bare noen måneder siden.

Man må forvente at også spillerne begynner å brette opp ermene for å få snudd denne trenden. De må gå litt i seg selv for å innse at dette ikke er bra nok. Det er tross alt samme gjengen som for noen måneder siden vant ligaen. Det blir bra med en landslagspause nå, så vi får en litt mer inspirert spillergruppe tilbake. Nå fremstår vi som et lag uten selvtillit og få enkeltspillere i form. Vi er avhengige av gode opplevelser, noen sliteseiere og bygge det opp derfra, sier han.

Loftus CheekSondre Lyshaugen ønsker at ungutta skal få sjansen. Foto: Chelsea Debs/Wikimedia CommonsHan håper også at unggutter som Loftus Cheek skal få sjansen, etter at de kom innpå i ligacupen med både glød og energi. Han tror det kan ha en positiv effekt på hele laget.

Har klubben i ryggen

I går kveld la klubben ut en melding på sine hjemmesider hvor de skrev at manageren fortsatt har deres fulle støtte. Klubben mener de har rett manager til å snu skuta, og at han har det rette mannskapet til å gjennomføre det.

Klubben vil gjøre det klart at José fortsatt har vår fulle støtte. Som José selv sa, har ikke resultatene vært gode nok, og lagets prestasjoner må bli bedre. Men vi mener vi har den rette manageren til å snu det, og at han har det mannskapet som trengs, skriver klubben.

Dårlig sesongstart

Chelsea vant Premier League suverent forrige sesong. Med nesten samme mannskap ligger de nå på en 16.plass med 8 poeng på like mange spilte kamper. Manchester City troner på topp, hele ti poeng foran Londonklubben. Klubben har også hatt en skuffende start på Champions League. Hjemmetapet mot Porto, Mourinhos gamle klubb, er kanskje det største nederlaget.

 

 

Stikkord