Mourinho i trøbbel

Etter helgens 1-2-tap mot West Ham spekuleres det nå i om José Mourinho får sparken i Chelsea.

Mourinho får støtte av norske supportere. Foto: Ronnie MacDonald/Wikimedia Commons.

José Mourinho er under press om dagen. Med fem tap på de første ti kampene, og en 15.-plass på tabellen, mener mange at Chelsea har underprestert i år.

– Jeg ser ingen vei tilbake for Mourinho, og jeg tror dette ender med at han må gå, sier fotballkommentator hos TV 2, Kasper Wikestad.

– Han har tatt unødvendige oppgjør og diskusjoner. Carneiro-saken og all klagingen på dommeren gjør det bare enda verre for han, fortsetter han. Wikestad tror at det utenomsportslige, sammen med at Chelseas resultater har vært langt under forventet, vil føre til at Mourinho må forlate Stamford Bridge.

– Det var ganske utenkelig for noen måneder siden, da de i mai feiret seriegull, sier Wikestad.

Lei dommerfokuset

Pressekontakt i Chelseas norske supporterklubb, Sondre Lyshaugen, er også lei Mourinhos klaging.

– Jeg syntes det er har blitt altfor mye fokus på dommerne. Vi burde rett og slett bare se oss selv i speilet og si at vi har underprestert. Det hadde vært utrolig deilig å sett et intervju med Mourinho etter en kamp, hvor han kun sier at vi ikke var gode nok og at vi må jobbe hardere, sier han.

Sondre Lyshaugen vet at det er delte meninger om Mourinho blant Chelsea-supporterne i Norge, men mener selv at han er rett mann. Han tror også at Mourinho kommer til å få mer tid i klubben.

– Mitt inntrykk er at Mourinho vil få tid til å snu dette. Det er klart at hvis resultatene fortsetter å utebli, så er han nødt til å gå. Jeg tror at han fremdeles har spillerne i ryggen, og da ser jeg ingen grunn til å gi han sparken. Han er tross alt mannen som har brakt oss størst suksess i moderne tid, sier Lyshagen.

 

Stikkord