Savner mer engasjement for italiensk fotball

Serie A-ekspert Eirik Heggelund mener Viasat bør fokusere mer på Seria A, og savner flere norske kommentatorer.

Torinos supportere flagger før en Serie A-kamp. Foto: Ricc_HB74/Flickr

– Jeg savner mer engasjement fra Viasat rundt Serie A-produktet. De kunne promotert rettighetene på en bedre måte, sier Eirik Heggelund. Han driver nettstedet CalcioNorge.no, og følger italiensk fotball svært tett.

Forskjeller fra C More

Etter at MTG kjøpte opp rettighetene til Serie A 13. oktober, er det nå Viasat som viser italiensk fotball på sine kanaler. De foregående sesongene er det C More som har hatt rettighetene, og Heggelund merker tydelige forskjeller på hvordan Serie A blir presentert nå.

– De kunne brukt sosiale medier for å promotere mer. Et forslag kan være å lage forhåndssaker før kamper eller en slags Serie A-blogg for å skape mer engasjement. I tillegg bør balansen mellom Serie A og La Liga være bedre. Jeg ser gjerne at det fokuseres mer på Serie A, sier Heggelund.

Ønsker flere norske kommentatorer

Mange av kampene kommenteres av engelskmenn. Det synes ikke Heggelund noe om.

– Mange av Viasat-kommentatorene har kanskje ikke fulgt så mye med på Serie A tidligere, så det er mulig det tar litt tid å sette seg inn i Serie A for dem. Men jeg ønsker meg flere norske kommentatorer, og savner spesielt C More-kommentator Øyvind Johannessen, fortsetter Heggelund.

Samtidig ser han også positive sider med at Serie A har flyttet over til Viasat.

– Det er kjempemessig at det vises såpass mange kamper på TV. I tillegg er alt tilgjengelig på ViaPlay, avslutter Heggelund.

 

 

Stikkord