Storoppgjør på Stamford Bridge

På lørdag tar Chelsea imot Liverpool. Der møtes to vidt forksjellige managertyper.

Jürgen Klopp og José Mourinho. Foto 1: Ina Hagerupsen. Foto 2: crvcak1/Flickr Creative Commons

To av Premier Leagues mest profilerte managere møter hverandre til kamp på lørdag. Ingen av lagene har imponert i de siste kampene, og begge sliter med å finne toppformen. José Mourinhos mareritt fortsatte tirsdag kveld da Chelsea røk ut av Capital One Cup mot Stoke på straffer. Eden Hazard ble syndebukk for gjestene da han bommet på Chelseas siste straffe. Liverpool har gått på tre strake uavgjort-resultater under Jürgen Klopps styre. I tillegg mangler det offensiv styrke i laget da de sliter med skader.

– Vi håper Benteke er klar til lørdagens kamp, sier redaktør i Liverpools supporterklubb i Norge, Torbjørn Flatin. I tillegg er Sturridge ute med skade for de rødkledde fra nord.

Chelsea-marerittet

Det er mange spekulasjoner rundt hva som skyldes Chelseas dårlige periode, men at noe er galt er det ingen tvil om.

– Jeg ble sjokkert over å se at Costa kommer til sesongstart med fire kilo ekstra på magen, sier redaktør for fotballtidsskriftet Josimar, Frode Lia. Han mener dette er tydelig bevis for at noe er galt i Chelseas styre. Costa ble skadet på kampen mot Stoke på tirsdag, og fansen venter fremdeles på svar på om han kan spille i lørdagens toppkamp.

– Det er et stort tap hvis han ikke kan spille, sier presseansvarlig for Chelseas supporteklubb i Norge, Sondre Lyshaugen. Vi mister et stort aspekt ved angrepsspillet vårt uten ham, med tanke på hvordan han jager baller og skaper problemer for forsvaret.

Ytterpunkter

Jürgen Klopp og José Mourinho har blitt satt opp mot hverandre ved flere anledninger og ses på som rake motsetninger.

– Måten de spiller fotball på og ikke minst personligheten er veldig forskjellige, sier Lia. "Klopp har alltid et smil på lur og er en humørspreder, mens Mourinho virker mer som en humørdreper".

The normal one

Klopp blir hyppig sitert på sitt utsagn i første pressekonferanse: "I'm the normal one". Både Lia og Flatin er delvis uenige i Klopps beskrivelse av seg selv.

– Det var mest et spark mot Mourinho, men jeg vil ikke si han er normal med tanke på hva han gjør med laget, sier Flatin. Lia er enig og tilføyer:

– Entusiasmen og gløden han utstråler for spillestil og spillere er langt fra normalt fra andre trenere og managere.

Usikre

Både Liverpool og Chelseas talsmenn er usikre til lørdagens kamp. Lyshaugen mener likevel at Klopps menn vil få problemer mot "The Special One". Flatin sammenligner Chelsea med et skadet dyr som fort kan bite fra seg, men nevner også at det høye presset som følger med Klopps spillestil passer bra mot en motstander som Chelsea. Sjefen for Josimar har imidlertid en idé om utfallet.

– Liverpool trenger å spille enda mer Klopp-fotball. Klarer de det på lørdagen kan det bli dem som tar med seg tre poeng hjem til Anfield.

Stikkord