Strålte i NBA-serieåpningen

Stephen Curry fortsatte storspillet fra forrige sesong da Golden State Warriors banket New Orleans Pelicans i natt.

Stephen Curry fra Golden State Warriors var stor i NBA-serieåpningen. FOTO: nikk_la/Flickr

27-åringen ble kåret til den mest verdifulle spilleren i NBA forrige sesong (MVP), og ut i fra nattens prestasjon så det ut til at han virkelig har holdt formen oppe etter sesongavslutningen i juni.

Curry var svært sentral i Golden State Warriors serieåpning hjemme i Oracle Arena mot New Orleans Pelicans. Han var både høyt og lavt gjennom hele kampen, og noterte seg for hele 40 poeng. Det endte til slutt 111-95 til fjorårets seriemestere.

– Curry var brennheit de første 12 minuttene med 24 poeng, og stemningen i Oracle Arena var som vanlig elektrisk da Curry satte 3-poenger etter 3-poenger. Golden State Warriors fikk virkelig den starten de håpet på, uttaler Morten Bjerkelund fra AltomNBA.no til Journalen.

Overraskende Hawks-tap

I Atalanta slo Detroit Pistons Atlanta Hawks 106-94. Det hadde ikke Bjerkelund forventet.

– Svært overraskende med seier til Detroit Pistonss. Mon tro om motstanderne allerede har funnet oppskriften for å nedkjempe dem? Pistons dominerte Hawks i returspillet, og var generelt det beste laget. Spesielt Andre Drummond imponerte, sier Bjerkelund.

Revansje for Bulls

I Chicago fikk Chicago Bulls revansje fra fjorårets tap i semifinalen i øst mot Cleveland Cavaliers. Bulls vant til slutt 97-95 mot LeBron James og co i Chicago.

– Det har vært mye snakk om Bulls' angrep før sesongen, men det var det solide forsvaret som ble tungen på vektskålen mot Cleveland Cavalliers. Spanjolen Pau Gasol hadde en blokk på LeBron James rett før slutt som ble avgjørende. Han endte til slutt på hele 6 blokker, og var svært delaktig i Bulls' seier, sier Bjerkelund.

Stikkord