Usikkerhet rundt Høgmos fremtid

For to år siden krevde Kjetil Siem at Per Mathias Høgmo skulle ta landslaget til EM for å beholde jobben. I går var han derimot ikke like bestemt.

SKIVEBOM: Det var en skuffet Per Mathias Høgmo som møtte pressen etter gårsdagens tap mot Ungarn. Selv er han ikke bekymret for jobben sin. Foto: Flickr / Kjetil Ree

– Vi må se det i et litt annet perspektiv nå når vi ikke klarte kravet, sier Kjetil Siem til Dagbladets reporter mandag. Han sier at han ”kanskje kunne uttrykt kravet på en litt annen måte i 2013.”

Optimismen før forrige ukes kamper mor Ungarn var stor. NFFs krav, og Norges drøm om EM, ble  på brutalt og ydmykende vis knust i Budapest i går kveld.

Høgmo ikke redd for egen posisjon

På gårsdagens pressekonferanse, en snau time etter kampen, uttaler Høgmo selv at han ikke er redd for å miste jobben. På spørsmål fra TV-Norges reporter om han er redd for sin posisjon svarer han kontant nei.

Folket misfornøyd med Høgmo

Høgmo har kun vunnet 7 av 25 landskamper, og med nederlaget mot Ungarn er hans posisjon sterkt omtalt og diskutert. Ifølge VGs valgbarometer svarer 76% av folket nei på spørsmål om Høgmo bør fortsette som landslagssjef. Kjetil Siem i NFF blir spurt om hvor viktig folkets mening er, og da svarer han slik:

­–Det er umulig å svare på. Vi er et forbundsstyre og vurderer det på en helt annen måte enn på en avstemning. Vi må se en større helhet, og det gjør forbundsstyret kontinuerlig med A-landslagssjefer.

Ny lagoppstilling gikk galt

Å fåUngarn som motstander satte Norge i den best tenkelige situasjonen for å kommetil EM. Selv etter torsdagens oppgjør på Ullevål som endte 0-1, kunne vi kommettil EM med seier i Budapest, kampen som ble beskrevet som Norges viktigste på15 år. Derfor var overraskelsen stor da Høgmos lagoppstilling ble kjent. Hanvalgte å spille med Markus Henriksen og Martin Ødegaard på topp, og med MohamedElyounouss rett bak. Alexander Søderlund, som startet sist kamp, ble vraket. Dette valget ble slaktet av fotballeksperter- ogsupportere Norge rundt da vil å under 1-0 til pause og det ble gjort to bytter.

 

Stikkord