VG-ekspert: – Han vil nok bli sendt ned til farmerlaget igjen

Andreas Martinsen (25) og Mats Zuccarello Aasen (28) spiller begge i verdens beste hockeyliga, men Martinsen må belage seg på at oppholdet i toppdivisjonen blir kortvarig.

Andreas Martinsen omtales som en stor og sterk spiller med et godt skudd. Foto: Flickr/M Richter.

– Andreas Martinsen vil nok bli sendt ned til farmerlaget igjen. Ikke nå som Colorado Avalanche vinner strake kamper, men det kan skje om tre kamper, ti kamper eller femten kamper. Men plutselig kommer det en ny mulighet til å komme opp igjen, sier VGs hockeyekspert Øystein Jarlsbo.

Lagkamerat og veteranving Alex Tanguay ble skadet i møtet med New York Rangers 6.november. Klubben reagerte med å kalle opp unge Martinsen som var hos farmerlaget San Antonio Rampage for å vende seg til den nordamerikanske hockeyhverdagen og utvikle seg som spiller. Det angrer de ikke på.

Ekspertene er overrasket

Jarlsbo så ikke for seg en så tidlig NHL-debut og -suksess for Martinsen.

– Jeg så ikke for meg at han skulle klare å ta en plass i NHL-laget på denne siden av jul, kanskje ikke på hele denne sesongen. Jeg ser at han får litt over ti minutter hver kamp, noe som betyr at han har tillit hos trener Patrick Roy. Det tyder på at han har noe de trenger, sier Jarlsbo.

NRKsportens ishockeyreporter Anders Engeland er begeistret og støtter Jarlsbo. Han mener det Colorado Avalanche trenger er en fysisk robust spiller.

–  Han har hatt noen gode sesonger i Tyskland, men at han hoppet rett over til NHL var nok litt overraskende. Han er fysisk sterk og en stor og kraftig kar. Han skal brøyte vei for andre og vil nok ikke være den som produserer mest poeng.

Veien ned er kort

Colorado Avalanche-spilleren var nest sist på pucken da John Mitchell fastsatte sluttresultatet til 6-1. Martinsen var først på en retur fra keeperen og spilte pucken 45 grader ut til Mitchell som enkelt scoret fra to-tre meters hold. Dette var Martinsens første målpoeng etter debuten for fem dager siden, og den umiddelbare suksessen kom nok overraskende på mange.

Starten på Martinsens poengfangst kunne norske supportere se på Viasport.

VGs hockeyekspert Øystein Jarlsbo mener det var overraskende at det ble akkurat  Martinsen som ble kalt opp, men at sånne muligheter kommer hele tiden. Det vil bli skader, og disse mulighetene må spillerne ta. Det har Martinsen gjort, men veien ned er kort.

"Zucca-show"

Mats Zuccarello Aasen og Andreas Martinsen er per nå de eneste nordmennene i NHL. Martinsen ble forrige uke den åttende norske spilleren i verdens beste hockeyliga. Zuccarello gjør stor suksess med sitt New York Rangers som topper tabellen. Det er ikke overraskende.

– "Zucca" er unik. En entertainer. En som gjør det ingen forventer. Han har alltid vært god, men måtte på et tidspunkt bli kjent med NHL og jobbe knallhardt for å bli tatt inn i varmen. Han har vært dedikert og kjempet seg til den statusen han har i New York Rangers nå, sier Engeland fra NRK.

Mats Zuccarello Aasen holdt lekestue med tabelljumbo Toronto Maple Leafs natt til mandag.

Colorado Avalanche står med tre strake seire etter Martinsens debut mot Philadelphia Flyers forrige uke. Neste mulighet for å spe på poengstatistikken er natt til onsdag da Martinsens Avalanche tar turen til Canada for å møte Toronto Maple Leafs.

Stikkord