Zlatans siste sjanse

Den svenske storscoreren blir ikke noe yngre med årene, og kveldens kamp kan være hans siste sjanse til kvalifisere seg til et nytt mesterskap med Sverige.

Zlatan scoret mot Chelsea. Foto: Flickr/ahlea

Det er ikke noen tvil om at Zlatan Ibrahimovic er den største stjernen når Sverige entrer Parken i kveld for å utkjempe slaget om Norden mot danskene. Men det er mer enn bare ett mesterskap som står på spill for 34-åringen, for Göteborgs-Posten spekulerer i om dette kan bli hans siste kamp for Sverige om de ikke tar seg videre.

- Som jeg kjenner det nå, har jeg flere kamper i meg. Svarer Ibrahimovic til avisen

Selvsikkerheten hans minsker vertfall ikke med alderen, det var noe man fikk erfare på pressekonferansen foran det første av to play off-oppgjør.

- Jeg satte Sverige på kartet, og nå har jeg også satt Frankrike på kartet, så jeg er veldig fornøyd med det, sa Ibrahimovic.

Det første oppgjøret gikk Sveriges vei og de vant 2-1, noe som kan være en farlig ledelse ettersom Danmark kun trenger ett mål for å gå videre på bortemålsregelen.

Erik HamrénPå dette bildet er det tomler opp, på mandag kan han være arbeidsledig. Foto: Flickr/ahleaUsikkerhet rundt Hamrén

Det er ikke bare Zlatan som kanskje går i mot sin siste tid på Sveriges landslag, også den tidligere Rosenborg-treneren Erik Hamrén ser ut til å være avhengig av avansement for å få fortsette i jobben sin som hovedtrener for laget. Hamrén har tidligere fått mye kritikk i media etter at de siste kampene i kvalifiseringen har gått dårligere enn forventet og har derfor ikke lenger stor nok tillit til å kunne gå på flere begredlige tap.

Uventet joker

En hyggelig overraskelse denne samlingen kan man enes i om at er Emil Forsberg. Blant stjerner som Kim Källström og Zlatan Ibrahimovic var det ikke mange som på forhånd trodde at unge Forsberg skulle bli mannen som kan vise seg å være jokeren for ”Söta bror”.

I forrige kamp scoret han selv ett mål, før han skaffet straffen som Zlatan satte sikkert i nota. Forsberg som til vanlig spiller på nest høyeste nivå i Tyskland, vil nok ikke bli undervurdert av danskene i kveldens kamp.

De siste fem oppgjørene mellom disse lagene har endt med fire tap og en seier for Sverige.

Stikkord