"Zucca" i sitt livs form

Mats Zuccarello storspilte da New York Rangers tok sin niende strake seier.

Mats Zuccarello storspiller på isen i NHL for tiden. Foto: Flickr/clydeorama

Natt til mandag scoret Mats Zuccarello vinnermålet da New York Rangers slo Toronto Maple Leafs 4-3. Med 53.8 sekunder igjen i Madison Square Garden, Rangers sin legendariske hjemmebane, dukket oslogutten opp. Etter en kjapp finte satte han pucken mellom beina til Maple Leafs’ målvakt Jonathan Bernier.

Jevnspilt

Toronto Maple Leafs har hatt en tung sesong så langt. Og ligger helt sist i sin divisjon. Det var derfor noe overraskende at de tok ledelsen ved Peter Hollland mot slutten av første periode. Rangers scoret to i andre periode før Mapple Leafs utlignet med drøye to minutter igjen av perioden.

Etter seks minutter av tredje periode hadde begge lag scoret et mål til og det så lenge ut til at kampen måtte ut i spilleforlengelse. Helt til  Zuccarello dukket opp og satte inn vinnermålet med under et minutt igjen.

– Ikke vår beste kamp

– Vi har ni seire på rad nå. Du merker det på stemningen i garderoben. Alle er avslappet. Dette var ikke vår beste kamp. Men vi fant en måte å vinne på. Og det er bra, sier Zuccarello til Rangers sin hjemmeside.

– Jeg så at "Mac" (Ryan McDonagh) tok pucken. Jeg satset på at han kom til å skyte mot mål, og at det kanskje ble en retur. Det ble en heldig retur. Å være så selvsikker er en god følelse, sier Zuccarello om vinnermålet.

Får skryt av treneren

Rent spillemessig var det ingen storkamp av Rangers. Men Zuccarello fikk skryt av trener Alain Vigneault.

– Han er utvilsomt i kjempeform om dagen. Han utgjør en forskjell i kampene våre. I kveld gjør han det igjen. Han dukker opp på et kritisk tidspunkt og vinner kampen for oss. Han spiller virkelig bra, sier Vigneault.

– Ligaens beste

Etter én scoring og målgivende på Rangers sitt første og tredje mål ble «Zucca» kåret til banens beste spiller. Nordmannen står nå med 12 målpoeng på sine 8 siste kamper for Rangers.

– Måten han spiller på nå. Det er stort. Jeg vet ikke om det er noen i NHL som spiller bedre enn han akkurat nå, sier lagkamerat Derek Stepan.

Rangers står nå med 9 seire på rad. Dette er den lengste seiersrekken Rangers har hatt siden 1972-73 sesongen. Om New York-laget slår Tampa Bay Lightning natt til fredag tangerer de klubbrekorden på 10 strake seire.

Stikkord