Exeter kan tjene 13 millioner på to kamper

Returkampen mot Liverpool i FA-cupen gir gode penger i klubbkassa.

Gir gode penger for Exeter. Foto: Flickr/kingofdaventry

I kveld spilles de to siste returoppgjørene i FA-Cupens tredje runde. Leicester - Tottenham og Liverpool - Exeter. At de første kampene endte uavgjort slik at det ble returoppgjør er svært viktig for ett av de fire lagene.

I 2005 var Exeter på randen av konkurs. Den lille klubben fra sørvest-England hadde da en gjeld på over fem millioner pund skriver the Daily Mail. I FA-cupens tredje runde trakk de Manchester United på bortebane. I den engelske cupen fordeles billettinntektene mellom klubbene. Dette reddet Exeter som klarte å holde driften vedlike.

Klubben befinner seg nå i League Two som er det fjerde nivået i det engelske ligasystemet. De færreste levnet Exeter noen sjanse da de skulle møte Liverpool.

Hadde Liverpool i kne

Hjemme på St James Park ledet de kampen to ganger før Liverpool utliknet til 2-2 og sørget for omkamp. En omkamp som spilles på Liverpools hjemmebane Anfield. Som igjen gir klingende mynt i klubbkassa til Exeter.

VG skriver at FA-cupen så langt har gitt Exeter 3,2 millioner kroner i inntekt denne sesongen. Etter oppgjøret mot Liverpool i kveld vil dette beløpet trolig stige til rundt 13 millioner.

Reservepreget mannskap

Liverpool har den siste tiden slitt med skader på store deler av troppen. Lagets tyske trener Jürgen Klopp avslørte på gårsdagens pressekonferanse at han vil stille med et reservepreget lag mot Exeter på grunn av skader og et tett kampprogram. Selv skadene tatt i betraktning og det faktum at det ble 2-2 i den første kampen må Liverpool finne seg i å være store favoritter.

Sesongens overaskelseslag i vanskeligere tider

Leicester City har vært den store overraskelsen på fotballøya denne sesongen. De ledet Premier League lenge, men har nå blitt tatt igjen av Arsenal på målforskjell. Jamie Vardy storspilte før nyttår og scoret mål i 11 ligarunder på rad. Det er ny rekord.

Nå går det tråere for 29-åringen som har gått 6 ligakamper uten mål. Det samme kan sies om Riyad Mahrez. Den 21 år gamle algerieren leverte mål og målgivende på løpende bånd tidligere i sesongen. Men den siste tiden har også han slitt. Det er en måned siden sist han var direkte involvert i en Leicester-scoring.

Harry Kane fortsetter å score

Tottenham har på sin side levert en jevn sesong så langt. Forrige sesongs storscorer Harry Kane har ikke vært like het denne sesongen, men han har levert jevnt og trutt etter å ha slitt de første rundene.

Tottenham har vært sterke defensivt og har tapt få kamper hittil i sesongen. Et av bare tre ligatap kom faktisk da de tapte borte mot Leicester forrige onsdag.

Første kamp i FA-cupen mellom de to Premier League-lagene endte 2-2. Kampen ble da spilt på Tottenhams hjemmebane. Kveldens kamp spilles på Leicesters hjemmebane King Power Stadium. Overraskelseslaget har kun tapt én kamp her denne sesongen. Denne kampen er langt vanskeligere å spå enn Exeter Liverpool.

Leicester – Tottenham sparkes i gang kl. 20.45. 15 minutter senere, 21.00, braker det løs på Anfield.

Stikkord