– Massiv uke for van Gaal

Etter tapet mot Midtjylland forrige uke, har Manchester United muligheten til å vise seg frem med tre viktige kamper denne uken.

Det er spesiell stemning på Old Trafford om dagen. Foto: apasciuto/Flickr

Louis van Gaal er inne i sitt andre år som manager for Manchester United.  Den 64 år gamle nederlenderen har en tre-års kontrakt,  men med svake resultater og nok et tap i Europaligaen så har mange United-supportere fått nok.

 

Giggs er klar

Iver Gård har vært Manchester United supporter siden 80-tallet. Han er med i den norske supporterklubben og i Red Army Oslo. Han er mektig lei av Louis van Gaal og mener at Ryan Giggs er den som bør ta over managerrollen.

– Jeg mener at Manchester United bør ansette Giggs. Jeg sa og mente det før van Gaal ble ansatt, og jeg mener det fortsatt. Han kjenner klubben og klubben kjenner han. Han virker i tillegg til å være en av få som faktisk klarer å opprettholde et sportslig fokus i klubben i disse turbulente tider, sier Gård.

Tittelgarantisten Mourinho

Kombinasjonen av at Mourinho ikke har jobb og at en storklubb leverer dårlige resultater bidrar til mye spekulasjoner. Flere engelske medier melder om konflikt i styret til Manchester United, om hvorvidt Giggs eller Mourinho skal ta over som ny manager.

Daniel Taylor i The Guardian mener at Manchester United må kvitte seg med van Gaal mens Mourinho fortsatt er ledig.

United supporter Gård er negativ til å ansette Mourinho:

– Mourinho sikrer oss et ligagull, men er ferdig i løpet av maks tre sesonger, sier Gård.

Gård mener at Mourinho er i ferd med å bli en slags Tom Nordlie, som går fra klubb til klubb.

– De er i ferd med å drepe klubben

TV 2 kommentator og Premier League ekspert Øyvind Alsaker peker på at styret er nødt til å ta noen tøffe valg så fort som mulig.

– Resultatene er i ferd med å bli så svake at de kanskje blir nødt til å trykke på panikk knappen. Jeg skjønner at det er vanskelig for de som styrer å ta et valg her, men de er i ferd med å drepe klubben. Fansen er helt oppgitt av presentasjonene og resultatene. Old Trafford, drømmenes teater, er blitt det dølleste stedet i Premier League, sa Alsaker i slutten av januar.

– Massiv uke

Denne uken er det tre viktige kamper for Manchester United og van Gaal. Først og fremst FA-cup kamp i dag, så må Manchester United snu tap til seier i Europaliga-kampen mot danske Midtjyllan på torsdag.

Loius van GaalManchester United står foran en viktig uke. Foto: Flickr/Alex HannamTidligere Premier League spiller Trevor Morley sier i dag til TV 2 at dette blir en massiv uke for van Gaal. Han sier at van Gaal er sjef for et vaklende skip, og mye avgjøres denne uken. Morley ser denne uken som en gyllen mulighet for van Gaal.

– Vinner de overbevisende mot Shrewsbury i FA-cupen, klarer å ta seg videre i Europaligaen og får til et godt resultat mot rivalen Arsenal på søndag. Da blir det plutselig smil overalt, sier han.

Stikkord