Silje Norendal mister X games på hjemmebane

Med brudd i håndleddet må Norendal (22) stå over konkurransen til helgen.

Storfavoritt Silje Norendal (22) får ikke konkurrere i X Games. Foto: pressefoto / Snowboardforbundet

NRK meldte søndag at snowboardkjøreren ikke blir å se i X Games i Oslo denne uken.

Tatt av vinden

Norendal skadet seg under en konkurranse i Sør-Korea i helgen. På et av de største hoppene i slopestyle-løypen i Pyeongchang ble hun tatt av vinden noe som medførte at hun landet på siden av ryggen på den harde hoppkanten. Der ble hun liggende i flere minutter før helsepersonell fraktet henne til sykehuset.

– Jeg er fryktelig skuffet og lei meg. Jeg hadde gledet meg til å kjøre X Games på hjemmebane, sier Silje Norendal i en pressemelding.

SkadeforfulgtNorendal var også ute med skade like før jul. Foto: pressefoto / SnowboardforbundetFrykter leverskader

Snowboardforbundet bekrefter at Norendal har fått et brudd i håndleddet, og vil derfor være ute i seks uker. På grunn av høye leververdier frykter legene leverskade, og dermed må Norendal bli liggende til observasjon på et sykehus i Sør-Korea i én uke før hun får fly hjem igjen.

Gode resultater

Silje Norendal har gode resultater fra tidligere X-Games. Hun vant gull i øvelsen slopestyle både i 2014 og 2015, og X Games i Oslo var derfor et av sesongens store høydepunkt. Med Norendal ute blir Kjersti Buaas eneste norske jente i finalen under Big Air-konkurransen til helga, melder Snowboardforbundet.

Enda en storfavoritt ute

Den amerikanske snowboardstjernen Mark McMorris, ser ut til å måtte stå over ukens konkurranse, melder TV 2. McMorris flat stygt under Air+Style-konkurranse i Los Angeles i natt, og skal ha pådratt seg et lårbeinsbrudd.

Stikkord