Grethe i Eventyrland

Journalen var med da Grethe Bentsen og Martine Tufte forvandlet seg fra helt vanlige jenter til å bli en blodalv og et troll fra dataspillet World of Warcraft.

Da Journalens utsendte møtte dem, hadde Grethe Bentsen (t.v.) og Martine Tufte har kledd seg ut som henholdsvis en blodalv og et troll. Foto: Daniel Ingebrigtsen.

Fenomenet cosplay kommer opprinnelig fra Japan. Begrepet er satt sammen av de engelske ordene "costume" (kostyme) og "play" (lek) - som er nokså beskrivende for hva det innebærer. Cosplay er kostymelek.

Cosplayerne kler seg ut i kostymer hentet fra populærkultur - ofte tegneserier, sci-fi og fantasy - og rollespiller. For noen er rollespillet det viktigste, mens andre vektlegger det å lage kostymene.

Grethe Bentsen og Martine Tufte er to cosplayere som setter sin stolthet i det å "naile et kostyme". Da Journalen møtte dem skulle de ut på Akershus festning for å ta bilder av sine kostymer fra dataspillet World of Warcraft. I løpet av en helt vanlig søndag ble forvandler de to jentene seg fra alminnelige og  sjenerte jenter, til å bli blodalv og troll.

 

Sjekk ut hvordan det gikk her: