Mistenkt for Filippinene-massakren overga seg
Men han nekter skyld for de nesten 60 sivile som er drept.
Hittil har det blitt funnet 57 lik av sivile innbyggere i sammenheng med massakren, melder den filippinske nettavisen Journal Online.
Det politisk relaterte blodbadet fant sted i Maguindanao. Det er et selvstyrt område i provinsen Mindanao, som de lokale myndighetene ikke har kontroll over.
Se Telegraphs bildegalleri fra åstedet. (Advarer mot sterke bilder.)
Nekter skyld
NTB melder at Datu Andal Ampatuan jr., mannen som mistenkes for massakren, nå har overgitt seg selv til politiet. Flere øyenvitner forteller at de så han på åstedet for massakren. Selv nekter han å ha vært ansvarlig for massakren.
– Anklagene er ikke sanne, sa han på flyplassen i den sørlige byen General Santos på vei til Manila, ifølge NTB.
Ampatuan jr. skulle stille som kandidat til guvernørvalg. Blant de drepte i massakren er flere allierte av hans utfordrer. Både hans kone, søster, advokater og andre bekjente mistet livet. Ampatuan-familien er en politisk aktiv familie, der Ampatuan sr. er borgermester.
Arroyo-alliert
Han skal ha vært en av president Arroyos støttespillere, men Filippinenes president er fast bestemt på å få tak i de som står bak angrepet.
– Presidenten er svært opprørt over denne hendelsen. Hun har i klare ordelag uttrykt at de som er ansvarlige for massakren, uavhengig av hvem de er, skal stilles for retten, sier presidentens talsmann Cerge Remonde.
Familien var medlemmer av Arroyos Lakas Kampi CMD-koalisjon, men de har nå blitt kastet ut etter massakren. Ampatuan hadde sikret seg stor oppslutning blant lokalbefolkning til guvernørvalget som skulle holdes om fire måneder.
Mange journalister døde
Myndighetene har sagt at det var minst tretten journalister fra det lokale området som ble ofre for det politiske menneskeslaktet, melder nettavisen The Star Online, men trolig er det snakk om flere.
Journalistene var en del av eskorten som fulgte viseborgermesteren Mangudadatus' kandidatregistrering.
Reporters Without Borders, en Paris-basert organisasjon som jobber for pressefrihet, uttalte at verden har aldri hatt så store mennesketap i journalistikkhistorien på én enkelt dag.
Blodig valg
Omstendighetene rundt politiske valg i Filippinene har alltid vært intense og fryktsomme.
– Folkeangrepene er den mest grusomme politiske feiden i nyere historie, sier CNNs kilde Jesus Dureza som er president Arroyos rådgiver.
Bakgrunnen for massakren er viseborgermester Ismael "Toto" Mangudadatus ønske om å stille opp til valg som guvernørkandidat. Han fortalte ABC-CBN News at hans kone, søster og andre slektninger var på vei for å nominere han som guvernørkandidat da 100 væpnede menn kidnappet dem. Kvinnelige representanter ble sendt med tanke på at de politiske rivalistene ikke vil skade dem.
Roten til det hele skal angivelig være en valgfeide mellom Mangudadatus familie og Ampatuanfamilien, melder NTB.