Mekong-tigrene er i ferd med å dø ut
Tigerbestanden i det sørøstlige Asia blir stadig mindre og er nå i fare for å dø helt ut, advarer Verdens Naturfond (WWF).
Bestanden av de staselige dyrene har de siste tolv årene falt med hele 70 prosent i de fem landene Kambodsja, Laos, Burma, Thailand og Vietnam, går det fram av en ny rapport.
Tigerbestanden i Mekong-regionen ble i 1998 anslått til å være på rundt 1.200 dyr, men er nå nede i rundt 350.
– Helt nødvendige tiltak må nå settes i verk for å sikre at denne ikoniske underarten blir borte, sier Nick Cox som leder WWFs Greater Mekong Tiger Programme.
Kan bli utryddet
– Det er fare for at tigerbestanden i Vietnam, Laos og Kambodsja vil være helt utryddet innen Tigerens år i 2022, dersom vi ikke gjør mer for å beskytte dem, sier Cox.
Tigerbestanden i det sørøstlige Asia har tradisjonelt vært konsentrert langs Mekong-elva, men det er nå under 30 dyr tilbake både i Vietnam, Laos og Kambodsja, konstaterer WWF.
Resten av bestanden finnes i hovedsak i Kayah Karen Tenasserim-fjellene på grensa mellom Thailand og Burma.
SE OGSÅ: Flere utenriksnyheter fra Journalen
Den største trusselen mot tigeren er tradisjonell kinesisk medisin, hvor det ofte inngår ingredienser som hentes fra tigre.
Miljøendringer og ødeleggelser i tigrenes tidligere leveområder har også bidratt til at antallet dyr blir stadig mindre, konstaterer WWF.
Tigertoppmøte
Utsendinger fra 13 land i regionen samles denne uka i Hua Hin i Thailand for å diskutere tiltak for å redde tigerbestanden.
Mens det for hundre år siden fantes rundt 100.000 tigre i verden, anslås den samlede bestanden nå til å være nede i 3.200.
Møtet i Hua Hin blir i september etterfulgt av verdens første tigertoppmøte, som skal holdes i Vladivostok i Russland med statsminister Vladimir Putin og Verdensbankens president Robert Zoellick som vertskap.
NTB