Nato-møte om Ukraina

For første gang siden Russland annekterte Krimhalvøya skal utenriksministre fra Nato-land møtes for å diskutere krisen i Ukraina.

Nato skal hjelpe Ukrainia: Generalsekretæren i Nato Anders Fogh Rasmussen og den tyske forbundskansleren Angela Merkel under et møte i 2010. Foto: Flickr

Utenriksministere fra 28 medlemsland skal møtes i Brussel for å diskutere hvordan de kan hjelpe Ukraina og berolige allierte land i Øst Europa, skriver BBC.

Utenriksministerene fra Nato-landene skal diskutere den formelle suspensasjonen av samarbeidet med Moskva på et møte i Brussel. I en uttalelse sier Nato at de skal snakke med den ukrainske utenriksministeren Andriy Deshchytsia om ulike måter de kan støtte Ukrainas forsvar på.

Blant tiltak er det forventet at Nato skal diskutere mulige permanente forsvarsstasjoner i de Baltiske landene for å styrke allierte land i Øst-Europa.

På mandag trakk Russland tilbake deler av de militæretroppene fra grensen til Øst-Ukraina. Den russiske presidenten Vladimir Putin informerte den tyske forbundskansleren Angela Merkel om at han hadde beordret tilbaketrekkingen.

Ifølge BBC er likevel tusenvis av russiske soldater utplassert ved den østlige ukrainske grensen. Spenningene mellom Russland og Vesten oppstod etter at den ukrainske presidenten Viktor Janukovitsj ble styrtet etter måneder med store gateprotester. Dette førte til at Russland annekterte Krimhalvøya. Nato og EU har siden innført flere sansksjoner ovenfor Russland.