Minecraft kommer på kino

Det svenskutviklede dataspillet Minecraft skal bli Hollywoodfilm. Warner Bros har kjøpt filmrettighetene av spillets gründer Marcus Persson.

At Minecraft skal bli film er et rykte som har florert i spillverden i siden februari. Alt begynte med at Warner Bros kjøpte filmrettighetene til spillet.

Produsent er Roy Lee som også står bak filmen "The Lego Movie". Spillets gründer, Markus Persson, twitret i februar selv om nyheten.

– Noen prøver å lekke det faktum at vi jobber med Warner Brothers om en potensiell Minecraft-film. Jeg ville selv være den lekkasjen!

Prøvd før

Warner Bros er svært stille om prosjektet. Den amerikanske spillsiden gamespot.com rapporterer at Shawn Levy er tenkt som regissør. Han har tildligere gjort filmer som "Night at the Museum". Filmselskapet har ikke bekreftet dette.

Hollywood har tiligere prøvd å filme populære spill. Et eksempel er "Tomb Raider", med Angelina Jolie i hovedrollen. Filmen ble belønnet med den mindre sjarmerende prisen "Rotten Tomatos". Også spillserien Halo har var under produksjon de ni siste årene, uten å nå kinosalene.

Septembersalg

I september ble det svenske studioet Mojang, som står bak Minecraft, kjøpt opp av spillkjempen Microsoft till 2.5 milliarder dollar. Samtidig valgte Markus Persson å slutte i Mojang. Minecraft ble lansert i 2011 og har i dag omtrent hundre millioner brukere.