Politimann skjøt tenåring i USA

Protestene gjaller i St. Louis etter at en politimann skjøt og drepte en 18-åring onsdag kveld. 18-åringen hadde pistol og avfyrte det første skuddet, sier politiet

En 18-åring ble på onsdag skutt og drept av en politimann i St. Louis, Missouri i USA. Politimannen var ikke i tjeneste, men patruljerte for et sikkerhetsselskap, kan CNN berette.

Hendelsen vekker sterke reaksjoner, ikke minst fordi den oppstår bare to måneder etter at Michael Brown, en annen 18-åring, ble skutt og drept av politiet. Drapet på Brown fant sted i bydelen Ferguson, bare kilometer unna gårsdagens åsted.

I begge tilfellene var tenåringene afroamerikanske, mens politimennene begge er hvite, ifølge politiet.

Forskjellen  ligger i at denne 18-åringen var bevæpnet i motsetning til Brown, som ikke bar våpen da han ble skutt, forteller politiet.

Demonstranter i gatene

Likevel har hendelsen skapt sterke reaksjoner hos innbyggere i St. Louis. Etter at hendelsen fant sted demonstrerte flere av byens beboere i gaten, og flere patruljebiler ble vandalisert. Noen hevet stemmen mot politiet, andre gråt. Stemningen er allerede presset i samfunnet, og flere mener at politiet opererer med rasistiske holdninger.

Tok opp jakten

Politimannen patruljerte i nabolaget, og fikk øye på 18-åringen og tre andre tenåringer på gaten. Idet han tok en u-sving, satte ungdommene på sprang skriver St. Louis today. Politimannen fikk øye på noe som lignet en pistol hos 18-åringen og tok opp jakten på ham til fots. De endte opp i en fysisk konfrontasjon, som utviklet seg til å bli en skyteepisode.

Ifølge politisjef Sam Dotson, avfyrte 18-åringen tre skudd mot politimannen. Han skulle avfyre flere, men pistolen sviktet, sier Dotson. Politimannen skjøt tilbake, og drepte 18-åringen med 17 skudd, ifølge CNN. Den 32-år gamle politimannen, som har tjenestegjort for politiet i 6 år, ble ikke skadet. Våpenet hans ble beslaglagt på stedet, sier politiet.

Varsler mottiltak

Slektninger av den avdøde oppgir at 18-åringens navn var Vonderrit Myers Jr. De sier han ikke bar våpen når hendelsen fant sted.
–Han var ubevæpnet, han hadde en sandwich i hånden og de trodde det var en pistol. Dette er akkurat som med Michael Brown, sier avdødes kusine, Teyonna Myers.

 Innbyggerne forbereder seg på nye mottiltak, og en av proteslederne varsler blodbad dersom politimannen ikke blir tiltalt.