Moskéer raidet av politi i Kenya

Minst tre personer ble knivstukket av unge opprørere i den kenyanske byen Mombasa etter at politiet raidet moskeer.

Foto: Casey Hugelfink

Angrepene skjedde timer etter at politiet raidet to moskeer de anklager for å være tilknyttet militante islamister fra nabolandet Somalia. En person ble drept og over 200 arrestert.

Vitner sier at maskerte ungdommer bevæpnet med macheter tok til gatene i bydelen Kisauni og angrep mennesker ventende på bussholdeplasser.

Politiet har flere mistenkte

Flere ble skadet under det som så ut som hevn for politiaksjonen.

– Vi etterforsker hendelsen og har pågrepet flere mistenkte, sier innsatsleder Richard Ngatia, ifølge Reuters.

Noen av ungdommene sies å ha båret lignende svarte flagg som de beslaglagt i politiets aksjon.

Politiet sier at de fant og beslagla en pistol, ammunisjon og granater. Ifølge politiet skal moskeene ha tilknytning til militante islamistiske grupperinger fra nabolandet Somalia. De sies også å rekruttere og trene militære og oppbevare våpen.

Fordømmer politiets handlinger

Menneskerettighetsgrupper og muslimske geistlige fordømmer politiets handlinger som de mener ytterligere provoserer følelsen av at politiet angriper hele det muslimske samfunnet i Mombasa.

Tidligere i år skjedde en lignende hendelse da moskeen Musa ble gjennomsøkt av politiet, hvilket førte til voldelige opptøyer.

Det har vært flere bombinger og skyteepisoder i Mombasa siden 2011 da kenyanske tropper tok seg inn i Somalia for å angripe terroristgruppen Al-Shabab.