"Fallskjermbarn" dømt for mishandling i USA

Tre kinesiske 19-åringer er blitt dømt til fengsel i Los Angeles etter å ha bortført og torturert en 18 år gammel klassevenninne.

FEIGET UT: De tre ungdommene skal ikke ha vært alene om volden, men var de eneste som bli igjen i USA. Foto: Rod Ramsey/Flickr

En gutt og to jenter er blitt dømt til henholdsvis seks, ti og tretten års fengselifølge LA Times. Påtalemyndighetene godtok å droppe torturtiltale på bakgrunn av de tiltaltes unge alder, fordi dette ville kunnet gi livstid.

De dømte skal visstnok ha samarbeidet med flere, men de andre skal ha flyktet tilbake til Kina. Ungdommene skal blant annet ha kidnappet 18-åringen, kledd av henne, spyttet på henne, stumpet sigaretter på henne og tvunget henne til å spise sitt eget hår. Ingen av de tre erkjente straffskyld, men godtok tiltalen.

Alle de fire skal være såkalte «fallskjermbarn» - et vanlig kallenavn i Kina på barn av rike foreldre som blir sendt til å bo alene i andre land. På grunn av svært høy konkurranse for å komme inn på de beste universitetene i Kina, sendes flere tenåringer til USA, og mange av dem til California.