Cruz og Kasich går sammen for å vinne nominasjonsvalget

Senator Ted Cruz og guvernør John Kasich skal samarbeide i de kommende primærvalgene i et siste forsøk på å slå Donald Trump, ifølge amerikanske medier.

Fra venstre: Ted Cruz, Marco Rubio, Jeb Bush og John Kasich i en republikans debatt. Marco Rubio og Jeb Bush er ikke lenger med i kampen om presidentnominasjonen. Foto: Flickr/Creative Commons

-For å sikre at vi nominerer en republikaner, som kan samle det republikanske partiet og vinne valget i november, vil vår kampanje bruke tid og ressurser i Indiana. Slik vil vi åpne for at John Kasich kan vinne flest mulig kandidater i Oregon og New Mexico, annonserte Cruz sin kampanjestrateg Jeff Roe, sent søndag kveld.

Like etter kom også Kasich sin kampanje med en lignende beskjed: de vil rette fokuset mot delstater i vest.

Det vil si at Ted Cruz vil kjempe om å ta flest mulig kandidater fra Trump i Indiana 3. mai, mens John Kasich skal lede an kampen om Oregon og New Mexico henholdsvis 17. mai og 7. juni.

Trump: De er desperate

-Wow. Løgneren Ted, og Kasich vil konspirere for å holde meg unna den republikanske nominasjonen. De er desperate, skriver Donald Trump i en Twitter-melding.

For å vinne nominasjonsvalget må Trump sanke inn 1237 kandidater. Han har nå 845.

Planen til Ted Cruz og John Kasich er å hindre Trump i å få antallet kandidater han trenger til det republikanske landsmøtet i Cleveland i juli. Klarer de dette kan mange av delegatene stemme på andre kandidater ved landsmøtet.

Ted Cruz og John Kasich har 706 kandidater tilsammen. Cruz har 559, mens Kasich har 147 kandidater.