PANGAVSLUTNING: Vokalist Jakob Skogli ga alt på turneens siste konsert. Foto: Martine Fimland Lysgård

Avsluttet toukers Europaturné i Oslo

Metallbandet Atena har vært på utenlandsturné for fjerde gang. Lørdag avsluttet de turneen i Oslo på fullpakkede Hard Rock Cafe.
Tirsdag, 16 oktober, 2018 - 15:57

Drammensbandet har i løpet av sine åtte år i bransjen rukket å dra på turné gjennom Europa fire ganger. Da de tok turen innom Hard Rock Cafe lørdag 13. oktober, var det tydelig at de også har en fanskare i hovedstaden.

Lokale band trekker folk

Til tross for kjedens navn, er det ifølge daglig leder og bookingansvarlig Kristina Lopez relativt sjeldent at band opptrer på Hard Rock.

– Årlig spiller rundt et titalls band her, og hittil i år har vi hatt kanskje fem band som har opptrådt. Når vi først booker et band, blir det gjerne lokale band som trekker folk til døra, forteller Lopez til Journalen. 

Videre forteller hun at fremgangsmåten for booking ofte er at band kontakter henne direkte med et ønske om å spille, og at ledelsen deretter vurderer om det vil lønne seg for bedriften å booke bandet.


STILLE FØR STORMEN: Til tross for at lite av Hard Rocks inntekter kommer fra livemusikk, dukker det som oftest mange opp når band opptrer på scenen.​ Foto: Martine Fimland Lysgård

Spiller sjeldent i Oslo

Atena har vært en del av metallmiljøet i Oslo i snart et tiår, men forteller til Journalen at dette er første gang de spiller konsert på Hard Rock. Tidligere har de opptrådt på Krøsset, Uhørt og SubScene, samt vært support for svenske Amaranthe på Rockefeller.

– Vi har nettopp kommet tilbake til Norge etter å ha kjørt gjennom store deler av Europa på to uker. Forrige show vi spilte var i Polen, og det skal sies at det er en klar forskjell mellom publikum der og i Oslo. Det var derimot veldig god stemning på Hard Rock i kveld, noe som beviser at det går an i Norge også, sier gitarist Vebjørn Iversen.

Vokalist Jakob Skogli sier til Journalen at bandet forsøker å begrense seg til to til tre konserter i Oslo i året. Grunnen er at de gjerne vil spille på hjemmebane når de har noe nytt å komme med, om det så skulle være ny musikk eller ny merch.

– Vi prøver å holde antallet konserter her hjemme lavt slik at det alltid skal være noe nytt hver gang vi opptrer her, sier Skogli.


UNGE, MEN LANG ERFARING: Gutta i Atena har holdt på med musikk siden de var elleve år, og startet bandet for åtte år siden. (Fra venstre: Fredrik Wang Kåsin, Vebjørn Iversen og Jakob Skogli. Ikke avbildet: Ulrik Linstad)