Miljøtiltak i hverdagen

Panteposer på Sandaker Senter

Lars-Martin Berglund står bak bedriften GRIN. Gjennom å leie ut gjenbrukbare panteposer vil han bidra til en mer bærekraftig handletur.
Onsdag, 17 oktober, 2018 - 12:11

- Jeg følte det var mye sutring om miljøproblemene og veldig lite handling. Så da tenkte jeg; ja - begynn å grin da, sier Lars-Martin Berglund om navnet GRIN.  

“Overforbruk av plastposer er et globalt problem som bidrar til forsøpling og ødeleggelse av havet, utryddelse av dyrearter og plast i menneskers matfat.” Slik formuleres plastproblemet vi står ovenfor, og som Berglund prøver å løse, på GRINs nettsider

Det siste året har Berglund selv bemannet utleiestanden på Sandaker Senter. Her har han leid ut handlenett som kan returneres for pant. Planen videre er å utvikle både ubemannede stasjoner og et samarbeid med en av butikkene på kjøpesenteret.