Aisha tok imot Journalen hjemme hos henne for å fortelle om den skumle hendelsen. FOTO: Yasmin Elmousaoui

Aisha fikk panikk da hun oppdaget at barna var livredde

"Det er noen som vil ta oss!" ropte sønnen til Aisha Chaudry (10) og fem andre venner da hun var på vei til fritidsklubben for å hente Ismail.
Fredag, 21 oktober, 2022 - 12:24

Det var i høstferien Aisha la ut en bekymringsmelding på nabogruppen på Facebook. Hun skriver, «jeg vil dele en veldig viktig og skummel opplevelse med dere foreldre.».  

Under ferien meldte Aisha sønnen hennes Ismail som er ti år gammel, på høstferie aktiviteter i fritidsklubben på Oppsal. Hun og far hadde jobb og kunne ikke ta fri og ville benytte seg av klubbens gode aktiviteter.  

– Det er en junior klubb og på ferien går de til Rush og trampolineland og av og til kino.  

En tirsdag ettermiddag arrangerte junior klubben en tur til Mega Fun. Foreldrene fikk beskjed om at felles bussen skulle være tilbake på klubben klokken 20.30 og at barna kunne bli hentet på det tidspunktet, forteller Aisha.  

Klokken 20.10 reiste Chaudry ut hjemme ifra for å hente sønnen. De bor ca. 10 minutter unna klubben, men hun valgte å dra litt tidligere så sønnen skulle slippe å vente ute i mørket.  

– I det jeg kjører forbi skolen, oppdager jeg en stor gjeng med gutter. Det ante meg at det var sønnen og vennene hans så jeg stoppet med en gang, sier hun. 

Da sønnen oppdaget mor løpte han bort og skrek: «mamma det er noen som prøver å ta oss!»  

Når de seks guttene begynte å skrike og løpe bort til Aisha måtte hun levere alle barn hjem.  

– Vi var syv stykker i bilen, men jeg kunne ikke la dem gå alene i mørket når de var livredde.  

De fleste av dem bor i nærheten og Chaudry hadde god kontakt med alle foreldrene til barna. Hun sendte melding til alle foreldre for å sjekke hvordan guttene hadde det. Hun forteller at sønnen begynte å gråte litt når han fortalte hendelsen hjemmet og at det var første gangen de hadde opplevd noe skummelt i nabolaget.  

 

Dette fortalte sønnen til mor 

Bussen kom en halv time tidligere enn avtalt, men foreldrene fikk ingen beskjed på dette, fortelle Chaudry.  

– Det var en mamma som var der 20.20 men hun fikk beskjed om at barna hadde allerede reist hjem. Men dette er helt vanlig da barn blir som regel sendt hjem alene etter skoletid og trening, legger hun til.  

Da barna ble sendt hjem, bestemte de seg for å slå følge. På veien var det en høy mann med hvit hettegenser og buff over ansiktet som gikk bak dem, beskriver Ismail.  

Guttene begynte å løpe og prøvde å finne voksene som kunne hjelpe dem. Da de møtte førstemann ved Rema1000 på Oppsal og fortalte at det var noen som forsøkte å kidnappe dem, ble de ikke trodd på.  

De gikk videre og fant en dame som fulgte dem halvveis hjem. Hun så at det var ingen fare på veien og trodde at barna var trygge.  

Damen tok kontakt i etterkant med Aisha og beklagde.  

– Hun sa at hun ikke opplevde det slik guttene beskrev det og sa at hun skulle fulgt dem hele veien hjem. Men jeg satt veldig stor pris på det hun gjorde og fortalte at det var mer enn nok å tro på dem.  

Så forteller guttene at mannen var plutselig tilbake da damen gikk videre. Denne gangen kjørte han bak de med en bil. Guttene ble livredde og løp inn på skogen for å komme ut på hovedveien der de fant Aisha. Guttene husker ikke hvordan bilen så ut og ville bare komme seg hjem.  

– Det var en gutt som hadde med seg mobilen, men han glemte nok å ta den opp for han var så redd, sier Aisha.  

 

Dårlig spøk 

Etter hendelsen ble Chaudry anbefalt å fortelle om hendelsen på Facebook slik at andre foreldre skulle gjøres oppmerksomme på det.  

– Jeg visste ikke hvordan jeg skulle kontakte politiet. Jeg har aldri opplevd noe sånt, men jeg har sendt inn en anmeldelse.  

Chaudry sendte melding til fritidsklubben også og advarte mot å sende barn hjem seint uten å gi beskjed til foreldrene.  

Fritidsklubben har blittkontaktet av Journalen men fikk ingen svar.

Journalen tok kontakt med politiet i Oslo. De forteller at det er vanskelig å følge opp saken når det ikke er mottatt anmeldelse. De legger også til at det er ofte patruljer på Manglerud og Stovner og de anbefaler folk å lage avtaler og gå sammen.  

– På Oppsal er det også natteravnordning i helgene. Og noen ganger ekstra om de vet at det er arrangementer som det er mange ungdom på i området, kommenterer Stine Torgersen på innlegget.  

Aisha mistenker at dette kan være spøk, men at hun ber barna fortsatt være forsiktig og komme rett hjem etter trening eller skole.  

– Men jeg vil heller ikke at sønnen min skal føle seg utrygg hele tiden. Man kan ikke leve i frykt hele tiden, så nå må vi gå videre og lære av denne hendelsen.

Emneord: 
Tags: