Styreleder Lisbeth Hvalby sier folk trenger maten for å overleve. Foto: Siri Ellingsen Aaby.

– Det er folk som gråter i telefonen

Økte priser og krig rammer de som har minst. På Fattighuset forventes det at køene vil doble seg i julen.
Fredag, 25 november, 2022 - 16:18

Fredag morgen forbereder de mange frivillige hos Fattighuset seg til matutdeling. Sammen holder de driften i gang i en tøff periode. Som følger av økte priser på strøm og mat, høyere rente og flyktningstrøm fra Ukraina, er pågangen ekstra stor. Mange er avhengige av matposene som den frivillige organisasjonen deler ut, for å få livet til å gå rundt. 

Fattighuset mottar henvendelser fra mennesker i sårbare situasjoner, og flere fortviler. Ansatte på huset blir møtt med sterke personlige historier, noe som gir inntrykk. – Man blir jo bare helt satt ut, sier resepsjonist Jill Johansen til Journalen.