Unge aktivister viser frem årets skriv for liv-kandidater. Foto: Siri Ellingsen Aaby

Skriver brev for å redde liv

Å skrive brev kan være med på å redde liv. I november og desember deltar millioner av mennesker i Amnestys brevskrivingsdugnad.
Onsdag, 2 november, 2022 - 16:01

Amnestys skriv for liv-kampanje går ut på å skrive brev til personer som blir trakassert, truet eller urettmessig fengslet i hjemlandet. Målet med kampanjen er å legge press på myndigheter og beslutningstakere, ved å vise at verden bryr seg. 

Mandag 31. oktober kickstartet Amnesty region øst kampanjen og inviterte til skriveverksted på kontoret sitt. Aktivister fra hele regionen møtte opp for å lære mer om kampanjen, og skrive brev til årets fire kandidater. Og brevskrivingen hjelper, ifølge prosjektleder Abby Brobakken, som sier at kampanjen gir positive resultater i en av fem av sakene Amnesty velger ut.