Det er første gang det blir holdt kunstutstilling på Oslo Streetfood sin cocktailbar. Foto: Catherine Marie Nerrant

Nordlys kan bli observert på Oslo Streetfood

Oslo Streetfood holder kunstutstilling åpning i coctailbaren. Efe Arabaci viser frem "Northern Lights" serien sin.
Fredag, 23 februar, 2024 - 11:36

Frem til mai 2024 blir Efe Arabaci sin kunst utstilt i cocktailbaren påp Oslo Street Food (OSF), i Torggata. Det er ikke hans første utstilling i Norge, men det er OSF sin første.

– Jeg håper og vil at folk skal finne noe for seg selv i kunsten min. Dette er mitt første mål, sier Arabaci.

Efe Arabaci er en tyrkisk impressionist som har bodd i Oslo det siste året. Da han så at OSF var på utkikk etter kunst å henge på veggene til cocktailbaren, tok han kontakt med dem. En serie av nordlysbilder stilles ut på cocktailbaren, men Arabaci har aldri sett nordlys i virkeligheten.  


Efe Arabaci vil male mer utendørs når han reiser til Spania og Italia. Foto: Catherine Marie Nerrant 

– Jeg har alltid vært fascinert av nordlys. Jeg bodde i Tyrkia med kona mi og hun var veldig opptatt av nordlys. Etter at jeg begynte å jobbe med akvarell, begynte jeg å male nordlys. Det krever forskjellige teknikker og jeg ville prøve disse. Jeg prøvde å male den abstrakte følelsen jeg fikk ut fra det jeg så i bilder og videoer, forteller Arabaci.

– I oktober vil jeg ha en utstilling i Tromsø, det blir en bra unnskyldning for å se nordlysene, ler han. 

Arabaci vil etterhvert reise og male det han ser, utendørs. For nå maler han hjemme i sitt studio.

Kun originale verk

Efe Arabaci sin filosofi er å kun male originale stykker. Han vil ikke lage kopier av verkene hans. Det samme gjelder når han følger komposisjonsregler han lærte i en kunstklasse han tok. 

– Atmosfæren er det viktigste for meg. Lys og skygge er også utrolig viktig. Jeg følger noe som heter komposisjonsregler i kunst. Det er utrolig viktig å føle på følelsen du får av scenen og spille på skygge og lys. Du ser noe, men du kopierer det ikke, du gjengir følelsen det gir. 


Arabaci tok med seg familien til utstillingsåpning. Foto: Catherine Marie Nerrant 

 

En cocktail av kunst og bar

– Det er veldig viktig for oss å lære og promotere kunst. Det er også vanskelig for kunstnere å finne steder i Oslo der de kan fremstille sin kunst. Derfor vil vi hjelpe dem med det, forteller Sabrina Akin, hun er assisterende leder for cocktailbaren. 

– Vi er veldig på det med å blande bar og kunst for å skape en opplevelse. Det er veldig interaktivt for våre gjester og en god samtalestarter. Vi vil at cocktailbaren skal opprettholde mer enn bare drikkekulturen, fortsetter hun. 

Markedsansvarlige, Marte Doksrød, valgte kunsten og bestemte seg veldig fort for å gå med Arabaci sin kunst. Sammen med Efe Arabaci, ble detaljer for utstillingen avklart. Hun håper at gjestene føler seg fengslet av kunsten, og at følelser vekkes over kunsten til Arabaci.

– Folk kommer innom og stopper for å se på kunsten. Det er gøy å se deres reaksjoner, sier Akin.

Mange gjester stoppet foran kunsten for å se på rammene og ta bilder.


Akin synes nordlysbildene popper ut ekstra på cocktailbarens vegger. Foto: Catherine Marie Nerrant