Fra leselampe til rampelys

Journaliststudenten Nicolay André Ramm tilbringer store deler av dagen i den mørke mediekjelleren på Høgskolen i Oslo. Men når kvelden kommer inntar han spotlighten.
Onsdag, 7 oktober, 2009 - 15:00


Nicolay André Ramm er journaliststudent om dagen og musikalartist på kvelden. Han er aktuell med oppsetningen av ”High School Musical”  som settes opp ved Lillestrøm Kultursenter. Det var gjennom hans praksis i NRK at karrieren som musikalartist begynte.

– Det var en ren tilfeldighet at jeg endte opp på audition til ”High School Musical”. Jeg jobbet i praksisperioden for NRK og Melodi Grand Prix Junior. Koreografen for dette showet er også koreografen for ”High School Musical”, og hun tipset meg om å gå på audition, sier Ramm.

Men det var ingen tilfeldighet at Ramm jobbet med Melodi Grand Prix Junior. Ikke bare har han deltatt i konkurransen, han gikk også av med seieren det første året MGP Junior ble arrangert.

– Koreografen visste at jeg har deltatt i Melodi Grand Prix Junior , og at jeg har drevet mye med musikk og teater. Dette er likevel første gangen jeg er med i en musikal, sier han.

 

Scenevant

Nicolay André Ramm ble tidlig scenevant da han kapret seieren i Melodi Grand Prix Junior som 13- åring, som en del av den sjarmerende duoen ”To små karer”. Nå er det syv år siden guttene rappet seg til suksess, men Ramm har ikke latt scenelivet gå i dvale.

– Jeg har gjennom hele ungdomstiden drevet mye med musikk og teater. Det er veldig gøy!

Ramm var gjennom sine tre år på Nesbru Videregående skole fast inventar på skolerevyen.  Han har også vunnet skolens pris for ”Årets skuespiller”.

 

Vil gjøre alt

Ramm er i sitt andre år på journalistikkstudiet ved Høgskolen i Oslo. I tillegg jobber han for NRK Sport på nett. Døgnet er fylt opp, og det er ikke alltid like lett å kombinere skole og jobb med musikaltilværelsen.

– Det er utfordring å få tid til alt. Det handler mye om prioritering. Noen ganger går det utover skolen, andre ganger utover jobben. Til tider skaper det mye rabalder, sier han.

 

Når Ramm ikke står på scenen tilbringer han mye av tid i mediekjelleren på HiO. Foto: Emilie Hellberg

Ut på tur

”High School Musical” skal spilles hele 60 ganger. Staben er delt i to lag, så Ramm skal delta på 30 av forestillingene. Etter nyttår skal hele produksjonen på turné i Akershus. Nicolay André Ramm er ikke helt sikker på at døgnets 24 timer strekker til, men han tror likevel det kommer til å bli veldig morsomt. 

– Jeg har vært på turné før, og det er skikkelig kult. Jeg gleder meg!

”High School Musical” har premiere på Lillestrøm Kultursenter 20. november.