To vannautomater på 6000 studenter

Uten penger risikerer du å gå tørst på HiO. De nær 6000 studentene som holder til på Frydenlund-området må dele på to vannautomater.
Onsdag, 7 oktober, 2009 - 12:39


Mens brusautomatene lyser opp gangene på Høgskolen i Oslo, glimrer mulighetene for gratis friskt vann med sitt fravær. Vil du fylle vann på flaska di, må du dele vannautomaten med rundt 3000 andre studenter. Det er rart, synes studentrådsleder ved helsefag, Anna Røsness.

– Det er brusautomater overalt, men ingen tilgang til vann utenom på toalettene. De fleste ungdoms- og videregående skoler har vannautomater, men sånn er det tydeligvis ikke på høgskolenivå.

Anna Røsness vil ha mer friskt vann.

Ifølge Røsness er det flere studenter som ikke synes det er særlig hygienisk å fylle vann fra vasken på toalettet. Nå har hun tatt opp vannmangelen med både Studentparlamentet og studentrådene ved de forskjellige avdelingene.

– Jeg fikk tips fra en tillitsvalgt om at studentene savnet vannautomater. Vi tok opp saken i lederforum, og det virket som det var enighet om saken der også.

Behov for vann

Leder i Studentparlamentet, Eirik Yven, er glad for at vannautomatmangelen blir satt på dagsorden.

– Det har blitt nevnt tidligere, men aldri blitt tatt opp ordentlig på noe møte. Nå vil vi ta med oss dette til læringsmiljøutvalget, og forhåpentligvis bestemmer skolen seg for å gjøre noe.

Yven mener det er et klart behov for gratis vann.

– I fjor var det flere som varslet om at vannet i P35 ikke var kaldt, og at det hadde rar smak. Det er mange studenter her, og de trenger et alternativ til sukkerholdig drikke. I tillegg koster det jo mye penger å kjøpe drikke hele tiden, slår Yven fast.

Uklart ansvar

Driftsavdelingen ved høgskolen har ansvar for det meste som har med bygg og innredning å gjøre ved HiO. Hvem som har ansvar for vannautomatene er derimot uklart. Christian Trampe-Ewert er overingenør ved driftsavdelingen, men sier at de har ansvaret for vannautomatene.

– Vannautomatene som finnes på HiO har de forskjellige avdelingene skaffet selv. Det er ikke driftsavdelingen som har ansvar for dem.

Overingenør Christian Trampe-Ewert lover ny vannautomat, men vet ikke hvem som har ansvaret.

Lover ny vannautomat

OAS, Oslo- og Akershushøgskolenes studentsamskipnad, har nylig bedt driftsavdelingen om å sette opp en ny vannautomat i P48.

– Vi har ikke tenkt på problemet tidligere, siden alle kan gå til kantina i P52 og fylle vann der. Nå har derimot OAS tatt opp saken, ettersom kantina stenger før mange er ferdige på skolen, forklarer Trampe-Ewert.

Han jobber for at en ny vannautomat skal være på plass utenfor Café Eva innen kort tid.

– Jeg kan nesten love at den kommer. Vi har funnet plassering og vannuttak, så nå mangler vi bare selve automaten.